Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайці продовжують ставати жертвами шахраїв

Кримiнал, НОВИНИ 05.08.2019

30 липня та 1 серпня до Первомайського відділу поліції звернулись дві місцеві мешканки з аналогічними повідомленнями про те, що вони стали жертвами шахрайських дій. Поліцейськими розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 КК України, встановлюються особи зловмисників.

Від потерпілих поліцейські дізнались, що їм зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником служби безпеки банку та повідомив, що їхні банківські картки буде заблоковано у зв’язку з виявленою загрозою шахрайських дій. Але, щоб не блокувати картки, незнайомець запропонував жінкам варіанти вирішення вказаного питання.

Одній потерпілій аферист запропонував назвати свої персональні дані та номер банківської картки, мотивуючи це необхідністю звірити особисті данні її карткового рахунку. Відповівши на всі питання шахрая, жінка одразу ж отримала смс-повідомлення про зняття з її картки майже 14 тисяч гривень.

Іншій потерпілій аферист запропонував для «збереження» своїх заощаджень перерахувати гроші на вказані ним номери мобільних телефонів, що остання і зробила скориставшись платіжним термінал iBox. Таким чином жінка позбулась своїх 34 тисяч гривень.

Слідчими Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкцією якої передбачено покарання від накладення штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі слідчі дії тривають.

Шановні громадяни! Правоохоронці вкотре застерігають: будьте  обережними під час спілкування із телефонними незнайомцями, які представляючись банківськими працівниками, медиками, поліцейськими, пропонують вам свою «допомогу» у вирішенні проблемних питань.

Не робіть того, що вам пропонують телефонні аферисти: не називайте свої персональні дані, номери банківських карток, не перераховуйте терміново гроші для «збереження» своїх заощаджень на інші рахунки, номери мобільних телефонів тощо.

Пам’ятайте, так діють лише шахраї!  У разі ж виникнення будь-яких питань з банківськими рахунками, вам особисто необхідно звернутись до відділення банку, в якому ви обслуговуєтесь, або зателефонувати на його гарячу лінію та дізнатись що відбувається насправді.

Щоб уникнути можливості стати жертвами шахрайських схем, при виникненні подібних ситуацій, негайно телефонуйте до найближчого відділу поліції або на спецлінію «102»

Читайте також: У Первомайську виявили низку порушень під час перевезення пасажирів в громадському транспорті

 

928 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4