Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайці побували на Міжнародному фестивалі-конкурсі в якості журі

Мистецтво, НОВИНИ, Освіта 12.07.2018

Первомайський поет та кандидат історичних наук потрапили до складу журі Міжнародного фестивалю.

З 4-го по 9-те липня 2018 р. на Закарпатті в гірському селищі Межигір’я було проведено ХV Міжнародний фестиваль – конкурс юних поетів і прозаїків, журналістів, митців фото і малюнку, авторської пісні та літературно мистецьких композицій «Рекітське сузір’я – 2018». Організатори відкрили V міст Миру «Одна у нас з тобою Україна! Боже великий, святий і єдиний, нам Україну і мир збережи».

Цьогоріч до складу журі в номінаціях: поезія та етнографія було запрошено працівників Первомайської міської централізованої бібліотечної системи – поета Юрія Островершенка та кандидата історичних наук Оксану Дорошенко.

На XV-й ювілейний фестиваль, зібралися представники багатьох народів і національностей України. Найактивнішими учасниками фестивалю є вихованці Малої академії літератури і журналістики (МАЛіЖ). Також брали участь і конкурсанти-заочники з Франції, Польщі, США, Азербайджану. Втретє на конкурс завітали діти із прифронтової смуги Донецької області, міста Слов’янська.

Фестивальна програма була різноманітна, з приємними несподіванками: традиційне колективне сходження на гору «Вулична», піші прогулянки, майстер-студії, робота змінних редакції у радіостудії «Червона калина», дискотеки, презентації, тематичні виставки, вручення лауреатських іменних премій Володимира Ковалика, Володимира Івасюка.

Конкурсанти та гості Міжнародного фестивалю – конкурсу «Рекітське сузір’я» упродовж п’яти днів перебували у дивовижній країні юних талантів, разом із ними відкривали незбагнений світ дитячої творчості, вчились творити, малювати, фотографувати, співати, а ще затоваришували зі своїми однокласниками із багатьох областей рідної нам усім України.

Щороку Мала Академія літератури і журналістики поповнюється новими талановитими дітьми різних вікових категорій з багатьох областей України. Пропозицію щодо відкриття філії МАЛіЖу у Первомайську, першої, на Миколаївщині, особисто від Ректора Академії, отримали і первомайці. Сподіватимемось, що наступного року талановиті юні поети та митці нашого міста матимуть можливість взяти участь у фестивалі «Рекітське сузір’я » і потрапити в дивний світ Карпатських гір.

За інформацією Первомайської міської централізованої бібліотечної системи.

Читайте також: Тепер ще більше цікавих місць та маршрутів. Подорожуй Миколаївщиною

 

  

935 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4