Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайці будьте обережні! Україну заполонили підроблені гроші

НОВИНИ, Суспільство 19.11.2018

Найчастіше ділки підробляють гривні великих номіналів — 200 і 500 купюри, на другому місці — долари, так само присутні євро і навіть англійські фунти.

Більше того, фальшивки тепер настільки якісні, що навіть фахівець не завжди може їх відрізнити, – повідомляє КриміналТВ.

Що підробляють?

Зараз в Україні в обігу як фальшиві гривні (переважно номіналом 200 і 500 грн), так і фальшиві долари, євро і англійські фунти. За словами фінансового експерта Василя Невмержицького, найбільше, звісно, підробляють українську валюту.

“Підробляти купюри номіналом 5, 10, 20 і навіть 50 грн немає жодного сенсу. Інфляція і девальвація зробили свою справу”, — розповів Невмержицький.

З ним згоден ще один фінансовий експерт Олексій Кущ. “Найбільше підробляють вітчизняну валюту, менше — євро. Також багато підроблених доларів, бо ця валюта переважно крутиться в тіньовому секторі. А враховуючи, що у нас в тіні перебуває до 60% економіки, то третина з цих грошей — підробка”, — пояснив нам експерт.

Звідки беруться фальшивки?

А ось потрапляють в Україну фальшиві гроші різними шляхами. Якщо говорити про великі поставки, то, за словами Олексія Куща, приходять вони з третіх країн, причому виготовляють їх промисловим способом. “Тому вони якісні і відрізнити їх досить важко. У 2014 році у нас був навіть невеликий сплеск, коли такі гроші надходили з непідконтрольної частини Донбасу. Бо там залишилося виробництво, і мабуть, друкували гроші. Але ця хвиля досить швидко спала”, — повідомив Кущ.

До речі, Україна не є транзитною країною, через яку прокачують підробку. Зазвичай до нас приходять фальшивки для внутрішнього використання.

Збувають фальшивки переважно у тіньовому бізнесі. Ними дають хабарі, розплачуються за товари і послуги, можуть і неофіційну зарплату такими грошима виплачувати. За словами Олексія Куща, поступово такі гроші переходять з рук у руки, поки не розчиняються і не виходять з обігу. “Звичайно, в банки, банківські обмінники їх ніхто не несе, це небезпечно. А ось у сірих, небанківських пунктах обміну цілком можна натрапити на підробку. Тому, якщо ви не хочете світити свої дані у відділеннях банків, а йдете в такі напівлегальні пункти, то будьте готові, що вам можуть вручити фальшивку”, — попереджає Кущ.

Читайте також:Про грошові еквіваленти у контексті зобов’язань. Юридична практика

  

1087 всього переглядів, 3 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4