Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайським вчителям пояснювали, як забезпечити психологічний комфорт першокласникам

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 01.11.2018

Адаптаційний етап першокласників до школи – найскладніший та найвідповідальніший у їхньому житті.

Як забезпечити психологічний комфорт першокласникам? Як допомогти їм швидко призвичаїтись до незвичних шкільних умов? Якою повинна бути співпраця практичного психолога з учителем у цей період? Ці та інші питання розглядалися практичними психологами ЗЗСО на семінарі «Взаємодія практичних психологів з вчителями як запорука успішної адаптації першокласників», який відбувся 30 жовтня в РМК.

Структура семінару включала 4 модулі. Теоретичний модуль, який передбачав ознайомлення з міні-лекцією «Про вікові особливості першокласників» (автор лекції Л.В. Жадько-Базілевич , психолог РМК), проведено дистанційно.

Під час організаційно-інформаційного модуля присутні мали змогу взяти активну участь у вправах «Скажу про себе…», «Пазли», актуалізували знання про психологічні особливості розвитку першокласників.

Методичний модуль включав в себе інформаційний дайджест «Адаптаційні проблеми учнів 1 класу», консультацію «Співпраця практичного психолога з педагогами у процесі адаптації першокласників» та мультимедійну презентацію «Конструктивна взаємодія психолога з батьками учнів 1 класу».

Цікавим був практичний модуль, який передбачав виготовлення лепбука для першокласників. Практичні психологи мали змогу самостійно підібрати змістове наповнення лепбука та творчо його оформити, повідомляє відділ освіти Первомайської РДА.

Завершився семінар рефлексивною вправою «Зворотний зв’язок». Учасники відповідали на запитання: «Що цікавим та корисним було на семінарі? Що необхідно доопрацювати, домислити?»

Практичні психологи відзначили, що семінар був пізнавальним, змістовним та насиченим. Отриману інформацію учасники зможуть використовувати у своїй практичній діяльності.

Читайте також:«Єдиний шлях до знання – діяльність» – Б.Шоу. Семінар для вихователів-методистів відбувся у Первомайську

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

877 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4