Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайський гітарист нещодавно думав облишити гітару, а нині – дав сольний концерт

Культура, Мистецтво, НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ 01.11.2018

За два роки учень першої дитячої музшколи довів усім і собі, що здатен на більше

25 жовтня в концертній залі ДМШ№1 відбувся сольний концерт Андрія Федотова. Розділити успіх і насолодитися музикою завітали цінителі гітарної класики.

Чи варто казати, що сольний концерт – це вершина навчання і під силу тільки найбільш цілеспрямованим. Результат залежить від співпраці трьох сторін – вчителя, учня і його батьків. Під час концерту звучали твори різних жанрів у сольному виконанні, а також в дуетах. Компанію на сцені Андрію склали його брат Микита (гітара) і друзі: Максим Шелар (гітара) та Аліса Шклярова (вокал).

Шлях до цієї вершини в Андрія був довгим, але в той же час стрімким і непередбачуваним. Сьогодні він навчається в 5 класі ДМШ№1. Не завжди юнак був палким прихильником гітари. Зізнається, що раніше часто мріяв про випуск з «музикалки», іноді здавалося, що це йому не під силу, а сьогодні мріє ще про один «сольник» і конкурсні виступи поза межами Первомайська. Так сталося, що до теперішнього творчого наставника Тетяни Шелест, Андрій потрапив в третьому класі. Це був рік завзятої роботи над якісним звуком і технікою. Учитель і учень придивлялись один до одного, тоді ще ніхто гадки не мав, що чекає їх попереду. В четвертому класі Андрій вже заявив про себе на міському конкурсі, де посів друге місце. Ця перемога надала крила і сили плідно працювати.

Під час бесіди Андрій розповідає, що більше всього хвилювався не на концерті, а перед ним. Він заглянув до концертної зали за п’ять хвилин до початку і побачив всього декілька людей там. Встиг навіть засмутитися, адже запрошував вчителів, сусідів, знайомих. Та минуло декілька хвилин, і глядачі наповнили залу. Організатори дали час всім, щоб зайняли місця і навіть змушені були трошки затримати початок. Андрій зауважує, що атмосфера в залі була теплою, і він відчував абсолютно кероване хвилювання, яке зазвичай характерно для музиканта на сцені, і більш того, є невід’ємним.

Микита Горгула був серед тих, хто за п’ять хвилин до початку намагався встигнути, долаючи останні десятки метрів Театральної, і змусив артиста марно хвилюватися. Відтак – місце в залі вже не довелось обирати. Сів, де прийшлося. Микита розповідає, що дуже зарядився творчою атмосферою і вже сам готується до сольного концерту навесні. Хочеться вірити, що на свій концерт хлопчина не запізниться, а ми завітаємо і перевіримо.

Учитель Андрія, Тетяна Шелест, відрізняється неабиякою наснагою до роботи. В її педагогічній скарбничці не один сольний концерт. Її учні активно представляють Первомайськ та здобувають призові місця на конкурсах в Миколаєві, Полтаві, Кропивницькому, Харкові та Києві. Але в розмові вона не втомлюється радіти такому спільному досягненню її та Андрія. Адже ще два роки тому вона абсолютно не могла передбачити такого злету і успіху. Зізнається, що неабияк пишається Андрієм. Розповідає, що вони мають ще багато творчих планів, але поки тримають їх в секреті.

Тож, побажаємо, щоб все заплановане збулося і будемо чекати нових досягнень в скарбничку нашого міста.

P.S. На фото Андрій в образі детектива грає п’єсу “Маленький детектив”.

З братом Микитою

Ксенія Мініна

Читайте також: Українська хата. Продовження

 

1050 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4