Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайських студентів застерігають від необдуманих вчинків

НОВИНИ, Суспільство 02.10.2018

Працівники органів прокуратури Миколаївщини продовжують співпрацювати з навчальними закладами та зустрічаються з учнями та студентами, аби донести їм необхідні знання щодо захисту прав людини, а також застерегти від необдуманих вчинків.

Так, 27 вересня 2018 року, заступником керівника Первомайської місцевої прокуратури Володимиром Мельничуком та прокурором Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури Олександром Руденком проведено зустрічі зі студентами Первомайського медичного коледжу та учнями старших класів Южноукраїнської гімназії №1.

У ході зустрічей особливу увагу молоді, насамперед, звернуто на необхідності вшанування державних символів, поваги до суверенітету та Закону, виховання високого патріотизму, повідомляє Миколаївська прокуратура.

Підліткам також розповіли про наслідки вчинення правопорушень — про кримінальну відповідальність за їх скоєння, про те, як це впливає негативно на подальшу долю людини. Так, загально-кримінальна відповідальність настає з 16-річного віку, а в окремих випадках, підлітки притягаються до кримінальної відповідальності з 14-річного віку за такі види злочинів: умисне вбивство, умисне тяжке тілесне ушкодження, умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, бандитизм, зґвалтування, крадіжку, грабіж, розбій, вимагання, умисне знищення або пошкодження майна, незаконне заволодіння транспортним засобом, хуліганство.

Обговорили й таку важливу тему, як зростання серед молоді згубних звичок та небезпеку, яку несуть у собі вживання алкоголю та наркотиків. Учнів та студентів ознайомлено з основними аспектами антикорупційної політики нашої держави, нормативно-правовими актами, які регулюють основні напрямки боротьби із корупцією.

Увагу підлітків звернуто і на правові аспекти дорослого життя, правила поведінки, як поза межами навчального процесу так і під час навчання.

Присутні із захопленням слухали прокурорів і задавали різноманітні питання, що їх цікавили та отримували вичерпні відповіді. У свою чергу, прокурори закликали підлітків не порушувати вимоги, які встановленні національним законодавством України.

Як зазначив заступник керівника місцевої прокуратури Володимир Мельничук, співпраця із закладами освіти щодо профілактики злочинності серед дітей є важливою ланкою у формуванні свідомості підростаючого покоління. Підлітки проявили інтерес до організації подібних зустрічей, задавали багато питань, як з приводу побутових ситуацій, так і щодо вибору професії прокурора.

Читайте також:На Первомайщині поліція приїжджає до підлітків… поговорити (фото)

  

1016 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4