Нещодавно первомайці та місцеві активісти провели суботник на озері, розташованому в мікрорайоні Фрегат.Так, було проанонсовано в мережі інтернет збір поблизу водяного плеса 13 жовтня о 9.00 годині ранку. На заклик провести вихідний в активному відпочинку та долучитися до доброї справи відгукнулося чимало первомайців.

Після чого, в черговий раз активісти вирішили зібрати мешканців міста на прибирання. Тому 20 жовтня первомайців закликали відгукнутися та допомогти активістам провести суботник поблизу озера.

Як висновок один із організаторів суботника, Андрій Чередніченко, написав у себе на сторінці слова вдячності усім, хто вирішив з користю провести свій вихідний день. Чоловік зазначив, що мешканці міста живуть без поваги до чужої праці, адже там де тиждень назад проводилося прибирання вже лежали купи сміття.

“Ділюся з Вами останніми новинами. Нам вдалося провести друге прибирання озера. Завдяки підтримці однодумців. Хочу знову подякувати всім хто був присутній. А також всіх хто підтримує нас будь яким чином. Це про гарні новини. А тепер поговоримо про погане. Шановні Первомайці невже Вам байдуже що це озеро в такому жахливому стані. Чи Ви вважаєте що Вам це непотрібно. І то не Ваші діти там наркоманять і розпивають спиртні напої. Не треба скаржитись на країну коли Ви не бачите далі свого носу. Дуже розчарували жителі приватного сектору. Коли була можливість розбирати обрізані нами сухі гілки Ви повиходили і з радістю брали те що Вам потрібно а от взяти граблі і допомогти нам в прибиранні у Вас не знайшлося часу і це при тому що цей безлад безпосередньо перед вашими подвір’ями. Хоча не здивуюсь що і Ваша рука докладена до того безладу. Також розсмішили люди що проходили поруч. Хто казав що ми викупили це озеро хто що ми волонтери які отримують за це гроші і так далі. Так от ми такі як Ви і ніхто нам за це не платить і озеро не в оренді. Ми витрачаємо свої сили час і кошти щоб довести його до ладу. І дуже прикро коли люди з інших районів кидають все і долучаються до прибирання а мешканці Фрегату роблять вигляд що їх це не обходить. Звичайно жителі Фрегату були присутні але лише мої друзі та однодумці. А на останок додам поважайте нашу працю. Я тричі після першого прибирання ходив на озеро і там де було прибрано знову збирав сміття. І не тільки за підлітками багато хто з недобросовісних мам не в змозі підняти сміття за своєю дитиною. Любі чому ж ви їх вчите з маличку. А потім сваритесь то місця у маршрутці ніхто не вступить то руки не подасть. Радує лише те що відвідувати озеро стали частіше і можливо нам вдасться достукатися до Вас”, – написав Андрій.