Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайські освітні заклади отримають ліцензії

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 15.08.2018

У вівторок, 14 серпня, під головуванням заступника голови ОДА Євгена Шевченка відбулось перше засідання комісії з питань ліцензування закладів освіти у сфері дошкільної та загальної середньої освіти Миколаївської області.

Відповідно до Закону України «Про освіту» державні і комунальні заклади системи дошкільної і загальної середньої освіти отримують ліцензію без проходження процедури ліцензування. Заклади освіти усіх форм власності, що створюються після набрання чинності цим Законом, ліцензуються вже на загальних засадах.

В свою чергу, органом ліцензування закладів освіти встановлено обласну державну адміністрацію.

У червні 2018 року розпорядженням Миколаївської обласної державної адміністрації від було створено відповідну комісію з питань ліцензування освітньої діяльності закладів освіти у сфері дошкільної та загальної середньої освіти.

Повноваженнями комісії є: забезпечення та розробка пропозицій і надання рекомендацій Миколаївській обласній державній адміністрації, як органу ліцензування, щодо прийняття рішення стосовно залишення заяви про отримання ліцензії без розгляду, відмова у видачі ліцензії, видача, переоформлення, анулювання ліцензії (за наявності підстав, визначених законодавством).

Станом на 1 серпня обласна мережа освітніх закладів, які надають послуги у сфері загальної середньої та дошкільної освіти становить:

– професійні (професійно-технічні) заклади у Миколаївській області – 22;
– коледжі у Миколаївській області – 22, із них 5 мають ліцензії;
– заклади загальної середньої освіти у Миколаївській області – 546, із них 22 – школи-інтернати;
– заклади дошкільної освіти — 566, з них: 5 відомчих, 7 приватних.

На першому засіданні комісії було погоджено питання ліцензування 215 освітніх закладів у місті Миколаєві, Первомайську, Южноукраїнську, Очакові, Новобузькому, Казанківському, Братському, Вітовському районах, а також коледжів та шкіл-інтернатів Миколаївської області.

Інші заклади освіти комісія розгляне незабаром на подальших засіданнях.

Читайте також: Пониження ступенів деяких шкіл задля якісної освіти старшокласників

  

765 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4