Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайські діти вивчали англійську з волонтеркою Кейт

НОВИНИ, Освіта 22.08.2018

Під час літніх канікул школярі первомайської ЗОШ№16 мали унікальний шанс відвідувати англомовний шкільний табір GoCamp.

Англійська мова- найпопулярніша, але в провінційних містечках для багатьох, вона так і залишається незвіданою галактикою. Щоб трошки приблизити учнів до цієї англомовної планети і змотивувати- викладачі, Ірина Сандюк та Анна Селезньова, вирішили взяти участь у проекті. Їм це вдалось- до школи приїхала волонтерка Кейт з самісінької Англії.

«Це неповторний шанс як для учнів, так і для нас, викладачів, поспілкуватися з носієм мови. Адже вивчення іноземної мови потребує постійної практики»,- розповідає Анна. «Серед бажаючих шкіл, а таких було більше тисячі, обрали 600. Ми заповнили анкету, подали мотиваційну роботу і, стурбовано чекали на результат відбору. Нашу школу обрали. Потім хвилювалися чи приїде до нас волонтер. І ось маємо пришкільний табір тема якого «Інновації і підприємництво. Ціль – створити прототип мобільного додатку. Відвідують табір 33 учні, які проявили бажання вдосконалити свої знання. Рівень володіння мовою у всіх різний – це не було критерієм відбору».

До нашої розмови приєдналася Ірина, яка розповіла про захопливі будні в GoCamp:

« Табір має власний розклад. Привітання:збираємося на подвір’ї школи, вигукуємо кричалку, танцюємо – налаштовуємося на гарний лад. Потім ознайомлюємося з новою темою. В нас є підручник від «Київстар», який допомагає познайомити дітей з підприємницькими термінами на англійській мові. Під час перерви п’ємо чай і поспішаємо грати на шкільний майданчик. Ми з Кейт проводимо активні ігри, співаємо пісні чи малюємо . Після обіду дітей чекає найцікавіше заняття табору – проектна робота. Маємо три сталі групи, які вибрали свою тему для створення прототипу додатка, придумали логотипи і вже в процесі закінчення цієї роботи. Дитячі додатки направлені на покращення нашого життя. Школярі працюють над створенням додатків для мандрівників, благоустрою нашого міста і додатком, який допоможе вам дізнатися де знаходиться автобус, чи є в ньому вільні місця і скільки часу ви проведете в дорозі.»

Поки я дізнавалася таємниці табору у вчителів, в класі збиралися засмаглі школярі. Усі задоволені та усміхнені обіймали юну Кейт. Діти активно ділилися незабутніми враженнями зі мною. Ось,наприклад, Діана одразу погодилася на таку пропозицію і цінує участь у GoCamp за можливість проявити себе. В майбутньому мріє стати журналістом і знаходить для себе безліч цікавих моментів. І опитування проводили, і бере участь у зйомках відеопрезентації прототипу мобільного додатка,і подолала бар’єр у спілкуванні з Кейт. Аліса розповіла,що мала вагання перед тим як прийти, боялася,що не впорається. Тепер задоволена, бо спілкування налагодила і знає,що тут завжди є підтримка. За два тижні Аліса багато дізналася про сім’ю Кейт, Англію та життя в Манчестері, ще на географії такі знання стануть у нагоді. Вирішила я прискіпатися до сором’язливого хлопця. Дізналася від нього небагато, але зрозуміла, що кожному комфортно в GoCamp. Це унікальний простір, де ти можеш залишатися собою і бути корисним для своєї команди.

Не могла оминути спілкування з Кейт. Адже і для мене це чи не єдиний шанс поспілкуватися з носієм. Подумки позаздрила усім присутнім. Вони вже бар’єр подолали, а я – ні. В тиші классу, під шум ремонтних робіт десь у коридорі школи усі слухали як я намагалася побудувати питання грамотно. В той час , як Анна та Ірина мене підтримували, мабуть десь в душі хіхікав той хлопчина до якого я прискіпувалася зі своїми питаннями і проханнями бодай щось розповісти. Мої питання англійською були куценькі, але так-сяк поговорили. Зі швидкого строкотіння Кейт я дізналася, що їй всього 19 і це для неї перший волонтерський досвід. Про свою волонтерську діяльність в майбутньому вона нічого сказати не може, але точно знає, що до України ще повернеться як туристка. Разом з дітьми вони побували у Софіївському парку, що в Умані. Дуже вразила українська гостинність і первомайські автобуси.

Ось так весело і корисно можна проводити канікули, коли в тебе молоді і енергійні вчителі.

Ксенія Галузінська

Читайте також: В Україні заборонили відомий антисептик для дезінфекції шкіри рук

 

1677 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4