Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайські депутати не підтримали звернення до ВР і Президента про збільшення видатків на субсидії

Місцева влада 26.02.2021

Депутати Первомайської міської ради на сесії 26 лютого 2021 року відмовилися підтримати звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну від фракції «Європейська солідарність» щодо збільшення видатків на пільги та субсидії для населення. Про що саме йшла мова та якими аргументами обгрунтували свої рішення ініціатори звернення та депутатський корпус, читайте далі у статті.

Мова йде про проєкт рішення «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам для оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги», повідомляє Гард Сity.

Перший раз звернення намагалися внести до порядку денного січневої чергової сесії міськради (28.01.2021). На підтримку проголосувало лише 12 депутатів. Щоправда, у тексті була присутня технічна помилка.

Після виправлення спірного моменту депутатська фракція «Європейська солідарність» спробувала подати документ вдруге. Депутат Григорій Телятник у своєму виступі на сесії зазначив:

«Я сподіваюсяся, що минулого разу звернення не підтримали саме через технічну помилку. Я часто чую у цьому залі вираз: давайте без політики. Звертаюся до вас: підтримайте це рішення. Видатки на коммуналку виросли, а кошти на пільги та субсидії урізали».

Як виявилося, рішення містило звернення саме від депутатів «Європейської солідарності», тож у залі наголосили, що варто було б зробити його від усього депутатського корпусу. Нещодавно аналогічна ситуація уже виникала, коли депутати розглядали звернення, що буде підготовлене фракцією «Українська стратегія Гройсмана».

За словами Михайла Медведчука, у відповідності до протокольного доручення тоді текст звернення доопрацювали, прибравши всі політичні моменти:

«Це було дійсно консолідоване рішення. Хоча кожен із нас би свою партію міг поставити у це звернення. Позиція насправді має бути проста. Якщо ми приберемо звідти (із проєкту — ред.) підтримку Петра Порошенка, Європейську солідарність, депутатів Європейської солідарності у Верховній Раді України і далі по тексту, я думаю, взагалі ні у кого не буде жодних запитань. Дана пропозиція була зроблена лідеру фракції, ви відмовилися, зазначивши, що саме такий текст нас влаштовує, а ви можете голосувати чи не голосувати. Тому давайте не будемо створювати картинку для фейсбуку, а разом відпрацюємо звернення та підтримаємо його на сесії».

Врешті, за внесення питання до порядку денного проголосували лише 13 депутатів.

Враховуючи, що Первомайська міська рада нового скликання до компетентних органів звертається регулярно, далі буде.

Немає тегів:

3564 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4