Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайськ має шанс отримати на ремонт доріг 20 мільйонів гривень: обіцяв голова ОДА

НОВИНИ, Політика 04.03.2020

Перекриття доріг, що відбувалося у Первомайську, не пройшло поза увагою ОДА. Як і було обіцяно, 3 березня було організовано зустріч мешканців міста із головою Миколаївської ОДА Олександром Стадніком. 

Враховуючи особливості проведення акції щодо стану доріг, Олександр Стаднік звернувся до присутніх із проханням утриматися від емоцій. На жаль, далеко не всі, хто брав слово, зуміли утримати себе в руках, пише Гард.Сity.

Голова зауважив, що подібний стан доріг, на жаль, спостерігається по всій Миколаївській області.  Деякі населені пункти взагалі відділені один від одного, тож напередодні зими довелося вживати термінових заходів, аби хоч якось відновити покриття та створити можливість проїзду.

Найбільш пана Стадніка бентежило те, що тогоріч на ремонт доріг у Первомайську було виділено понад 6 мільйонів гривень, а стан щойно відремонтованого покриття уже не витримує жодної критики. Проте на зустрічі було повідомлено: народний депутат Дирдін уже звернувся у лютому до правоохоронних органів, з приводу якості ремонту порушено кримінальну справу. Сам голова Миколаївської ОДА звернувся до громади із вимогою посилити контроль за якістю робіт: «Бо як ми щоразу виділятимемо так по 6 мільйонів, результату не буде взагалі».

Досить неоднозначно була надана інформація стосовно наявності (або відсутності) проєктно-кошторисної документації для проведення ремонту доріг. Адже цей факт певним чином пов’язували із тим, що кошти виділено не було. Міський голова наполягала: Первомайськ передав всю потрібно документацію, а в.о. начальника управління інфраструктури Миколаївської ОДА Сергій Сікорський посилався на її відсутність. Людмила Дромашко наголосила, що документація розробляється та подається регулярно у відповідності із вимогами діючого законодавства. Проте кошти за весь час виділялися лише раз, а оновлювати виготовлені документи потрібно кожні два роки. 

Первомайський міський Людмила Дромашко зазначила, що місто має утримувати більше як 500 кілометрів доріг комунального значення. При цьому ситуація у деяких випадках складається специфічно. Так, обабіч доріг все належить селищній чи сільській раді, а саму дорогу має обслуговувати місто. Щоб навести більш–менш лад та відновити покриття, потрібно 21 мільйон гривень. Та навіть тогорічний ремонт (а саме виділення 6,2 млн грн) став наслідком активності громади, яка також перекривала рух.

Сам ремонт, як зазначила міський голова, проводиться за принципом закриття аварійних дільниць. Тож відбувається так, що так звана латка залишається, а покриття навколо неї руйнується. Цього року на дороги місто має виділити 1,4 млн грн. На думку міського голови, ця сума виключає можливість залучення до ремонтних робіт серйозних фірм, адже потрібно врахувати витрати підрядника на транспортування обладнання, видатки на відрядження та таке інше.

Окрім доріг, на зустрічі підняли питання межі міста, газорозподільних мереж та навіть об’єднання територіальних громад. Проте так чи інакше поверталися до найбільш наболілого.

Підсумовуючи зустріч, пан Стаднік наголосив на необхідності створення плану ремонту доріг із визначенням першочергових, запропонував створити робочу групу, яка має контролювати виконання робіт, та під гучні оплески пообіцяв сприяти виділенню місту 20 мільйонів гривень. З якого саме джерела — точно стане відомо пізніше.

Читайте також: Потрібна допомога первомайцю Геннадію Рибаку

Немає тегів:

11583 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4