Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайчанка безкоштовно пропонує рослини для озеленення

Суспільство 11.11.2019

Любов Крецу звернулася до мешканців Первомайська із закликом разом зробити місто кращим. Сама вона готова поділитися саджанцями вічнозелених та квітів, як повідомляє ГардCity.

Історія цієї замітки починається з фейсбуківських сторінок. Незнайома Гард.Сіті жителька Первомайська запропонувала всім бажаючим рослини для озеленення дитячих садочків, шкіл тощо. Ого, подумалося, це варте уваги! Тож  запропонували зустрітися, і сьогодні зустріч відбулася.

На центральній площі зустрічає тендітна юна мати. І коли в ході розмови з’ясувалося, що вона має вже трьох дітей – вісімнадцяти, тринадцяти років та семи місяців, старша донька – студентка Харківського медичного вузу, не повірили власним очам.

Любов Крецу з чоловіком приїхала до Первомайська із Вознесенська. Наразі у неї крамничка іграшок на Дерибасівському ринку, а ще – хобі, яке колись, можливо, стане справою життя.

— Була у мене мрія відкрити магазин, який би пропонував рослини, — розповідає Любов Крецу. — Розмірковувала над цим, потихеньку колекціонувала. Тепер їх занадто багато. А живемо ми не в приватному будинку, а в квартирі. І тоді я подумала: а чого б не облагородити місто, адже тут є купа цікавого, що потребує хоч би невеличких вкладень. І в парках, на вулицях, кругом. Почати з цього. Є що запропонувати, дещо потребує осінньої посадки, дещо – весняної.

Для мене така діяльність – перший досвід. Люди у нас різні, буде, звісно, дуже прикро, якщо хтось візьме саджанці, висадить, а хтось – просто вирве, знівечить. Однак, якщо постаратися разом, справу можна зрушити з місця.

З моменту, коли я запропонувала рослини, їх у мене брали для дитячих майданчиків, садочків та шкіл. Одна з жінок опублікувала пост в інтернеті з подякою. Приємно бачити результат своєї праці.

Працювати з рослинами мене навчив мій тато, Анатолій. Він трудився у тепличному господарстві, вирощував хвойні – ялинки тощо. Тож і мені привив любов до цієї гарної справи.

Нічого складного у вирощуванні рослин немає, було б бажання! Є думка запропонувати співробітництво міській владі – адже наш центральний парк теж потребує уваги, сподіваюся, я знайду однодумців та ентузіастів. Але для цього доведеться почекати весни.

А поки що Любов Крецу пропонує бажаючим звертатися за саджанцями до неї на Фейсбук-сторінку і не забувати: ми всі цілком в змозі створювати красу власними руками.

 

951 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4