Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Перевірено 10 об’єктів оздоровлення і до адміністративної відповідальності притягнуто 10 керівників

НОВИНИ, Охорона здоров'я 09.05.2018

Рятувальники Миколаївщини перевіряють об’єкти оздоровлення та відпочинку на предмет дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки.

Третій місяць поспіль тривають перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей на предмет дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки. Дані заходи співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області проводять на виконання протокольного рішення за результатами засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 11, наказу ДСНС України від 29 березня 2018 року № 202 та доручення Миколаївської облдержадміністрації від 02 квітня 2018 року.

Незабаром розпочнеться курортний сезон, під час якого жителі області та гості нашого краю  масово вирушать на відпочинок на узбережжя Чорного моря. З метою уникнення пожеж, надзвичайних подій і, як наслідок, загибелі та травматизму громадян, рятувальники перевіряють об’єкти з масовим перебуванням людей, розташовані на території рекреаційних зон, серед яких: дитячі оздоровчі табори, бази відпочинку та ін. Основний акцент фахівці Служби порятунку ставлять на відповідності нормам евакуаційних шляхів та виходів, наявності та справності систем автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення, пожежогасіння, димовидалення тощо.

Станом на 8 травня поточного року перевірено 10 об’єктів оздоровлення та відпочинку. За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 10 керівників та посадових осіб за невиконання вимог приписів та порушення правил пожежної безпеки. До Миколаївського окружного адміністративного суду направлено адміністративний позов щодо повного зупинення експлуатації одного об’єкту.

8 травня рятувальники спільно з представниками регіональних засобів масової інформації відвідали дитячий комунальний заклад відпочинку та оздоровлення «Дельфін». У ході інспекційного візиту порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров’ю людей не виявлено.

“Слід відмітити те, що адміністрація закладу належним чином турбується про безпеку дітей. Шляхи евакуації, стан утримання електричного господарства, пожежна сигналізація, відповідають нормам, а  ініційована керівництвом добровільна пожежна команда пройшла відповідне навчання” – відмітила Антоніна Кривошеєва, головний інспектор відділення нормативно-технічної роботи управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«Прикро, але підхід керівників об’єктів до норм техногенної та протипожежної безпеки не завжди відповідальний, а ще залишається суто формальним.

Також під час перевірок фахівці ДСНС проводять інструктажі з питань пожежної безпеки з керівниками та обслуговуючим персоналом баз відпочинку, нагадують основні вимоги та заходи безпеки у разі виникнення позаштатних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте також: У Первомайську студентку оголошено в розшук

1036 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4