Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Переправа»: автор познайомив із книгою про історію Первомайська молодь в ДЮЦНВ

НОВИНИ, Освіта, Події 06.03.2020

4 березня в Первомайську відбулася зустріч учнів гуртка краєзнавчого туризму «Орелі» з одним із авторів книги «Переправа» Андрієм Васильєвим. Крім нього авторами книги є також Віктор Васильєв і Ігор Гільбо. Ініціатором та організатором зустрічі виступила керівник гуртка Наталя Капацина.

Брати Васильєви — уродженці Первомайська, тож не дивно, що їх зацікавила не лише історія власного роду, а й історія батьківщини, пише Гард.City.

За словами Андрія Васильєва, ідея створення книги у нього виникла давно. П’ять років пішло на збір матеріалу, а потім ще три роки на написання.

Під час зустрічі присутні, серед яких також були представники міського відділу освіти, керівники гуртків та краєзнавці, мали змогу переглянути сторінки книги на мультимедійному екрані.

За словами Андрія Васильєва, «Переправа» — книга про історію міста Первомайська, присвячена мамі братів Майї Михайлівні Колбасюк та бабусі Ангеліні Олександрівні Мельниковій. На прикладі життя цієї родини читачі можуть дізнатися про долю поколінь первомайців ХХ століття, познайомитися з історією краю, його видатними мешканцями, визначними пам’ятками архітектури. Назва книги символічна: це і переправа через річку, яка була життєво необхідною населенню краю, і переправа крізь історичні епохи.

Зверну увагу, що книга написана в досить цікавій манері, з використанням спогадів та роздумів форумчан, а ще — інтригуючих припущень, що захоплять і здивують читача.

Видання проілюстроване світлинами із сімейного архіву, у ній багато музейних фото та рідкісних, наданих первомайцями, є й сучасні, це Бузькі краєвиди, що вразили авторів своєю красою.

Зустріч пройшла у теплій атмосфері, її учасники ставили запитання автору, гортали сторінки книги, фотографувалися та спілкувалися.

Андрій Васильєв спонукає молодь збирати матеріали про свій родовід, цікавитися історією краю, зустрічатися із родичами-старожилами та записувати їхні безцінні спогади, які згодом теж можуть стати частиною нової книги.

Читайте також: 6 березня – Тимофія Весногрія

Немає тегів:

19839 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4