Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Очисні Первомайська загрожують екології всієї країни

Економіка, НОВИНИ, Охорона здоров'я 23.02.2018

Цілком реальною є загроза екологічної катастрофи загальнодержавного масштабу через катастрофічний стан об’єкту очисних споруд другого за розмірами міста в області.

21 лютого в Миколаївській обласній раді відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, повідомляє КП “Первомайський міський водоканал”.

В ній взяли участь перший заступник голови миколаївської обласної ради Іван Кухта та заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов, радники голови Миколаївської обласної ради Оксана Корсак і Марина Савченко, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентин Гайдаржи.

Представники депутатського корпусу поміж іншого торкнулися проблематики підприємства «Первомайський міськводоканал» і зокрема загрози екологічної катастрофи загальнодержавного масштабу через катастрофічний стан об’єкту очисних споруд другого за розмірами міста в області.

Від цієї проблеми водовідведення первомайці потерпають не один рік поспіль. Питання екологічної загрози загальнодержавного масштабу неодноразово ставало предметом журналістських розслідувань газетярів і телевізійників, кореспондентів інтернет-видань. Очисні споруди у Первомайську фактично знаходяться у аварійному стані. Об’єкт, який налічує майже п’ятдесят років експлуатації, фактично не виконує сьогодні свої функції. Сьогодні стічні води очищуються майже біологічним шляхом. Якщо реконструкція мереж і систем у самому місті повільно, але здійснюється, то про самі очисні говорити не приходиться. Техніко-економічне обґрунтування з повним переліком експертиз було розроблено іще 2010 року. Замовником виступало управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації. Станом на той же 2010-ий сума реалізації проекту складала 36 мільйонів гривень. Відповідно виникла потреба його корегування.

Депутат Миколаївської обласної ради Євген Вовненко запропонував до рекомендацій постійної комісії включити запропоновані ним доповнення: доручити передати технічну документацію до Первомайська. Представникам місцевої влади здійснити розрахунок вартості корегування проекту і результати надати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

«Чому ми сьогодні на цьому робимо акцент. Тому що, по-перше, стічні води з Первомайська потрапляють до річки Південний Буг. А нижче за течією знаходяться населені пункти і міста, мешканці яких користуються цією водою. Ми повинні подбати про них. По-друге, ця проблема може створити загрозу виникнення екологічної катастрофи загальнодержавного рівня. Тому питання Первомайських очисних споруд і міськводоканалу тепер на засіданнях нашої профільної комісії стоятиме на першому місці. До розгляду у сесійному режимі перевиконання бюджету на руках у депутатів нашої комісії повинні бути відповідні розрахунки, щоб ми разом з колегами мали можливість закласти кошти», – зазначив депутат обласної ради Євген Вовненко.

Читайте також: З Первомайського водоканалу стягнули 200 тисяч за порушення природоохоронного законодавства

 

1883 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4