Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Обираючи гурток для першокласника – звіртесь зі списком популярних професій 2050 року.

НОВИНИ, Освіта, Технології 02.10.2018

Пік кар’єри сьогоднішніх першокласників припаде на 2050 рік. Які саме навички необхідно розвивати вже сьогодні, щоб в майбутньому досягти успіху? 

  1. Найперспективніша сфера – персональньні послуги

Аби ваша дитина або учні мріяли про дійсно корисну у майбутньому роботу, запропонуйте простий експеримент. Хай уявить собі, як її улюблені заняття можна пристосувати для конкретних людей – рідних, друзів, сусідів. Чим  їх можна потішити та здивувати? Зробити якийся утрмувач на тілі для окулярів, які бабуся постійно губить? Виготовити незвичну іграшку-головоломку для братика? Робота на підприємствах йде в минуле – незабаром там все буде автоматизовано і роботизоване. Такі професії, як бухгалтер або секретар, стануть долею машин, а однотипна інтелектуальна робота (обрахувати налоги чи проконсультувати щодо законів) вважатиметься механічною, не для людини. У фаворі буде створення вручну унікальних речей і розробка оригінальних ідей. Доведеться мислити навпрочуд свіжо, аби перевершити тисячі пропозицій.

  1. Творчі здібності у фаворі

Творча жилка знадобиться кухарям, перукарям, садівникам, будівельникам. Якщо дитина зможе випікати незвичні тортики або робити фантастичні букети, це – найкраща перевага у часи, коли всі стандартне і однакове зроблять роботи. Чому це може навчити батьків? Тягнути малюка у студію малювання, чи на танці коли вона захоплено будує фантастичну споруду з кубіків, каштанів та гілочок, не варто. На типовому гуртку її навчать робити типові речі, так само, як однолітки, а власний погляд на речі – дуже цінно, хай поки що її ігри та поробки здаються вам безглуздими.  Краще знайти такі студії, дитсадки, школи, де плекають креативність.

  1. Переключатися з проекта на проект

Наші батьки міняли за життя від 1 до 5 місць роботи. Сучасний працівник за час своєї кар’єри співпрацює з 10-15 фірмами. Але наші діти будуть задіяні в середньому в 500 короткотривалих проектах, здебільшого – онлайн. А це – вміння працювати з новими людьми, чітко домовлятися щодо розподілу праці, ставати командою, не зривати дедлайни, ефективно підримувати зв’язок. Знання менеджменту знадобляться всім, а не тільки керівникам. Ось всі ці навички, які вже нині набирають вагу у свідомості людей, і варто розвивати у дітях.

  1. Поділ на “ботаників” та спортсменів йде у минуле

Невдовзі віртуальний світ вирветься з гаджетів, і за допомогою лінз буде проектуватися зовні. Навіть у банальній комп’ютерній грі знадобиться не тільки швидкість пальців, а гнучкість і сила м’язів. Те ж і з корисною діяльністю – треноване тіло  стане в пригоді.  Ті, хто здатні швидше викреслювати графіки в просторі або моделювати, виявляться у виграші.

  1. Займатися майнд-фітнесом

«Тримати в тонусі мізки» – подібні заняття стануть такою ж повсякденністю, як нині відвідування спортзалу. Концентрація і перемикання уваги, пам’ять, швидкість обробки інформації – все це доведеться тренувати і розвинути до максимуму. Уміння викликати за бажанням стан натхнення – теж не розкіш, а необхідність в світі, де майже всі професії стануть творчими.

  1. Розвивати критичне мислення

Зараз вміння обробляти велику кількість даних цінується, але незабаром люди повністю перекладуть цей обов’язок на гаджети. А ось аналізувати, «вибраковувати» інформацію, не брати її на віру і робити висновки – це поки що під силу тільки людям. Нашим дітям доведеться у лавинах інформації знаходити хібну, неповну та достовірну.

  1. Стати дизайнером своєї освіти

У майбутньому професіоналами будуть вважатися ті, хто склав унікальний «мікс» з різних спеціальностей, зміг їх творчо поєднати, а не прослухав стандартний навчальний курс. Так що вміння мислити інтегративно, знаходити спільне у різних темах та дисциплінах, робити щось на стику наук – ось чому школярам варто вчитися вже нині.

Сім популярних професій в 2050 році:

  • Кібер-сек’юріті
  • Дизайнер симуляторів
  • Біотехнолог
  • Нанопрограміст
  • Генний програміст
  • Інженер 3D- принтерів
  • Менеджер активності в соцмережах

Повну версію статті можна прочитати тут.

Читайте також: «Школа починаючого хореографа» у Первомайську (фото)

   

35734 всього переглядів, 9 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4