Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Нове життя, друге дихання – словом, зажив по-новому

Iнше 30.08.2018

До Дня державного прапора і Дня Незалежності України в краєзнавчому музеї пройшли цікаві заходи. Але про все по черзі.

23 серпня в музеї було відкрито виставку художньо-ужиткового мистецтва «Мальовнича Україна». Там представлені роботи майстринь-аматорів нашого міста: Оксани Ляшок, Тамари Жук, Наталії Савенко, Алли Нагорнюк, Любові Романюк. Скільки умілиць – стільки й видів творчості.

Від найдавніших, як вишивка хрестиком, до найсучасніших таких як скульптурний живопис. Але всі ці роботи мають одну ціль-прикрасити вашу оселю: декоровані кухонні дощечки, плетені скриньки, вази, кошики, дерев’яні розписані лопатки, підвіски та підсвічники. Завідувачка музею Оксана Дорошенко відзначає, що великий інтерес у відвідувачів викликають вишиті картини релігійної тематики, зокрема, «Божа Матір», «Христос Вседержитель», «Свята Валентина», а також натюрморти, що представлені зображенням квітів «Бузок», «Півонії», «Троянди».

Алла Нагорнюк в деталях розповідає як створює шедеври

Саме мене дуже зацікавив скульптурний живопис – щось новеньке. Як виявляється, Алла Нагорнюк – одна з небагатьох майстринь України, яка представляє цей вид творчості. Щоб зрозуміти цінність її робіт варто дізнатися про створення експонатів. Це унікальний процес, коли об’ємна фігура виходить не за допомогою вирізання з гіпсової маси чи ліплення,а шляхом використання технік характерних для класичного живопису. Але такі роботи не пласкі, а мають об’єм. Для роботи майстриня використовує матеріал на кшталт гіпсу. Можна сказати – малює гіпсом. В бесіді Алла розповіла, що не одразу стала займатись скульптурним живописом. Пробувала себе в акварелі, вітражному та точеному розписах. І весь цей час її підтримував чоловік – створив усі умови для творчого розвитку.

Серед майстринь є і співробітниця музею – скромна молода жінка Оксана Ляшок. Вона вправно вишиває хрестиком, але дуже сором’язлива. Тож нелегко довелось колегам, щоб вмовити її експонувати власні роботи. Але коли урочиста частина відбулась, хвилювання минуло Оксана зізнається, що вдячна колегам за підтримку і таку можливість показати роботи містянам.

24 серпня музей зазнав естетичного шоку, думаю приємного. В залі на яскравих ряднинах, на підлозі розмістилися поети і шанувальники поезії. Це був арт-проект «27 віршів українською мовою серед картин художників кола Антонюка».

Поети: Анна, Юрій Островершенко, Артем Глушко та Єгор

Ідея такого заходу належить Оксані Дорошенко, яка нещодавно стала завідувачкою краєзнавчого музею. Вона вважає, що місто не може жити без літературного об’єднання і такі заходи життєво необхідні творчим людям для мотивації і натхнення. Готова дати прихисток кожному поету. І дійсно це потрібно як молоді, так і зрілим авторам.

Свої вірші декламували школярі Анна та Єгор, і вже відомі первомайцям Юрій Островершенко та Артем Глушко. Аню та Єгора дуже переймає війна на сході. Діти читали вірші з сучасних гаджетів, але про прості речі – страх, втрату і любов. Юрій Островершенко і Артем Глушко вже давно мають сформований стиль. Кожного з них можна розпізнати з перших слів. Вони вже мають палких шанувальників своєї творчості. Пишуть про життя звичайних людей, які навчилися жити на фоні пролонгованої війни і мають буденні земні бажання. Читання віршів присутні розбавляли дискусіями і обговореннями. Тоді юний Єгор відмітив, що молоді треба щось уявляти і видумувати,щоб написати вірш, а от у дорослих все просто – пишуть про все, що їх оточує. Було атмосферно і цікаво, навіть півторарічний малюк, який прийшов зі своєю матусею, слухав все уважно. А ви ж знаєте, що діти нудьгу терпіти не будуть ані хвилинки.

Ось так активно і творчо зажив наш музей разом з Оксаною Дорошенко. Завітайте і ви до цього творчого простору.

Ксенія Мініна

Читайте також: ЧУЖОЇ БІДИ НЕ БУВАЄ…Потрібна термінова допомога дитині!

837 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4