Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Небезпечне захворювання – поряд. На Одещині від ускладнень кору в лютому померли дві дитини

НОВИНИ, Охорона здоров'я 21.02.2018

Лабораторне підтвердження було отримано вчора, 20 лютого.

У лютому на Одещині від ускладнень кору померли дві дитини — п’ятимісячна і новонароджена, повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В’ячеслав Полясний, обидва випадки підтверджені лабораторно, результати дослідження лікарі отримали 20 лютого.

«На жаль, інфекція кору забирає людські життя, незважаючи на те, що ми досягли високих результатів у вакцинації дитячого населення. Відтак, у нас від пневмонії померла 5-ти місячна дитина, яка перебувала у КУ «Міський спеціалізований будинок». У неї була важка патологія – синдром Дауна, вроджений порок серця. Судячи з історії хвороби, захворювання отримано в дитячій міській лікарні. Сьогодні я підписав наказ та ініціював перевірку усіх дитячих стаціонарів з метою встановити умови, а саме — як відбувається зараження. Після того, будуть зроблені відповідні організаційні висновки», – наголосив В’ячеслав Полясний.

Зазначимо, другий випадок стався шляхом внутрішньоутробного інфікування: від матері до дитини. Наприкінці січня вагітну мешканку Одеської області, яка не була щеплена, госпіталізували з діагнозом «кір» в КУ “Міська інфекційна лікарня”. Однак вона самовільно покинула медичний заклад. 14 лютого через дванадцять годин після пологів дитина померла від вродженої хвороби. При патологічному дослідженні, результати якого були отримані сьогодні – 20 лютого, було підтверджено захворювання “кір внутрішньоутробне інфікування”. Сьогодні було проведено заключну дезенфекцію в перинатальному центрі КУ “Одеська обласна клінічна лікарня”.

Як заявив В’ячеслав Полясний, в регіоні за останні півроку кардинально змінилася структура захворюваності на кір. Йдеться про захворювання дітей до 1 року та дорослих, які не мали щеплення.

Усього з початку 2018 в регіоні лабораторно підтвердили 5 летальних випадків від ускладнень внаслідок захворювання на кір. Нагадаємо, голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов неодноразово звертався до Міністерства охорони здоров’я з проханням забезпечити регіон необхідною кількістю доз вакцини. На кінець січня ця потреба складала 12 000 доз. Завдяки активній позиції очільника регіону та роботі з управліннями охорони здоров’я в інших областях вдалося отримати з початку лютого 3 000 доз із Дніпропетровської області. Минулого тижня ще 1000 доз доправили із Сумщини. Також під час апартної наради 20 лютого стало відомо, що 2000 доз вакцини проти кору найближчим часом надійдуть із Запорізької області. Відтак, необхідно знайти по інших регіонах ще 6 000 доз вакцини проти кору, аби утримати колективний імунітет на належному рівні – 95% та не допустити розповсюдження хвороби.

Нагадаємо: У Первомайську та районі зафіксовано нові випадки захворювання на кір

 

1055 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4