Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Нарколабораторії з щомісячним обігом у 2 мільйони гривень викрила СБУ у південному регіоні

Кримiнал 27.11.2019

У межах протидії незаконному обігу наркотиків Служба безпеки України припинила діяльність двох нарколабораторій із виробництва психотропів, які діяли у південних областях. У Запоріжжі четверо місцевих мешканців організували наркобізнес із виробництва та збуту метамфетаміну. Нарколабораторію вони облаштували у квартирі одного із учасників групи. Прекурсори для виробництва замовляли через інтернет. Оптові партії готового товару торгівці постачали дилерам.

За попередньою інформацією, щомісяця з «конвеєра» нарколабораторії «сходило» до двох кілограмів психотропної речовини на суму понад мільйон гривень за розцінками чорного ринку.  Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили підготовлені до продажу психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення, велику кількість прекурсорів та чорнові записи з даними про замовників та наркотрафік.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України триває слідство.

Раніше СБУ викрила нарколабораторію із мільйонним оборотом на Миколаївщині. «Виробничі потужності» зловмисники обладнали в приватній садибі в одному із населених пунктів Новобузького району.

Компоненти для виробництва психотропів вони замовляли через інтернет за кордоном та в Україні. Товар збували особисто через так звану систему «закладок», однин із месенджерів, а також відправляли дилерам поштою в Одеську, Запорізьку та Кіровоградську області. Крім того вони облаштували кілька теплиць із коноплею у цьому ж районі. Кошти за товар ділки отримували на спеціально відкриті банківські рахунки.

У ході обшуків у нарколабораторії вилучено півтора кілограма різних психотропів, кілограм марихуани, обладнання для виготовлення наркотиків, вогнепальну та холодну зброю, засоби зв`язку, гроші, отримані від збуту наркотиків в еквіваленті 250 тисяч гривень, та ще понад 500 тисяч гривень на банківських рахунках.

Наразі п`ятьом миколаївцям здійснено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 ККУ.  

Пресцентр СБ України

  

753 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4