Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Нарешті! На Миколаївщині попався шахрай, який дурив людей за схемою «Ваш син у поліції»

Кримiнал, НОВИНИ, Події 09.06.2018

Затримали чолов’ягу, що на фото, у Миколаєві під час чергової афери. Цього разу він видурив гроші у 81-річної бабці: зателефонував серед глупої ночі і налякав стареньку до півсмерті. Поліція збирає доказову базу по іншим фактам. Тож якщо ваших стареньких родичів так само обдурили, звертайтесь за номером, який є у дописі нижче.

Повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У Миколаєві поліцейські затримали серійного шахрая, який дурив громадян за схемою «Ваш син у поліції».

До Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що невідомий шахрайським шляхом заволодів її грошовими коштами у сумі 1300 доларів США.

Як з’ясувалось, 81-річній жінці близько опівночі на телефон надійшов дзвінок нібито від сина старенької, який почав благати, щоб мати йому допомогла, мовляв, потрапив до поліції, і його звинувачують у скоєнні злочину. Телефонний співрозмовник зазначив, що для того, аби уникнути кримінальної відповідальності, йому потрібні гроші. Потерпіла погодилася допомогти «нащадку». Чоловік, який представився помічником слідчого, довго не забарився та призначив зустріч старенькій, під час якої вона передала йому 1300 доларів США.

Однак згодом жінка відчула неладне й вирішила зателефонувати сину, поспілкувавшись з яким, зрозуміла, що її ошукали шахраї. Зранку потерпіла одразу звернулася до поліції по допомогу.

Наступного дня правоохоронці в ході оперативних заходів встановили особу зловмисника – ним виявився 22-річний мешканець Запорізької області, якого затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає покарання штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

За узгодженням із прокуратурою, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Наразі правоохоронцями зібрано доказову базу щодо причетності затриманого до скоєння шести злочинів, а також перевіряється причетність до аналогічних, вчинених на території міста Миколаєва та області.

Поліцейські звертаються до громадян, які стали жертвами скоєння зазначених шахрайських дій, але за певних причин не звернулись до поліції із заявами, повідомити до Корабельного відділу поліції за адресою: м. Миколаїв, вул. Янтарна, 64, або за телефонами: (0512) 64-48-97, 40-20-01, 40-20-02, 102.

Читайте також: У Первомайську затримали злодюжку, який влаштував бізнес на викраденні номерів з автівок

  

847 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4