Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Найпоширеніші та рідковживані імена жителів Миколаївської області

Довкілля, НОВИНИ 18.07.2018

Найпоширеніші та рідковживані імена, які надаються дітям при державній реєстрації народження за І півріччя 2018 року.

Основними мотивами, які в наш час визначають обрання імені для немовлят, є: родинна традиція, за якою сина чи доньку називають іменем батька, дідуся, матері, бабусі чи когось із близьких родичів; вшанування іменем дитини видатних осіб, літературних персонажів, кіногероїв, спортсменів тощо; милозвучність імені, його легкість у вимові.

Загалом же нині чітких канонів у виборі імені немає. Тим більше, що і в Інтернеті, й у друкованих виданнях стільки всього можна знайти про значення імен! Тож одні батьки зупиняються на класичних варіантах, інші прагнуть до оригінальності, треті орієнтуються на астрологію чи нумерологію.

Так, впродовж І півріччя 2018 року в Миколаївській області пропонуємо тенденцію імен, які тримають  лідерство, а саме:

  • найпоширеніші чоловічі імена — Олександр, Артем, Єгор, Нікіта, Максим, Дмитро, Владислав, Кирило, Богдан, Денис, Ілля, Ярослав, Іван;
  • найпоширеніші жіночі імена – Софія, Анастасія, Марія, Єва, Поліна, Анна, Аріна, Дар’я, Вікторія, Вероніка, Злата.

 Щодо рідковживаних імен

Зустрічаються імена, запозичені із західноєвропейских мов, та взяті з популярних творів зарубіжної художньої літератури. У пошуках свіжих імен, які б відрізнялись на тлі масових, подружні пари звертаються також до давньоруських і слов’янських складних імен. Оновляється іменний репертуар і за рахунок запозичень з братніх мов колишнього СРСР  чи з мов сусідніх народів колишніх соціалістичних країн.  Також, одним з мотивів, які в наш час визначають обрання імені для немовлят, є вшанування  іменем дитини видатних осіб, літературних та мифічних персонажів, кіногероїв, у тому числі героїв серіалів, популярних співаків тощо,  зокрема:

  •  рідковживані чоловічі імена — Акір Алі, Єміліан, Рачик, Маркус, Ніку, Саян, Рустам, Аміран, Аврам, Ромай, Рувим, Іскандар, Мустафо, Адам, ДжошуаМайова,  Керім, Азім, Акшин, Едгар, Амаль, Руслан-Лютфі, Демид, Мурад, Чінгізхан, ДенізКерем, ДенізБекір, Рамін, Хумам, Ельмір, Ебелфез, ІзаакЕліе, Крістофер, Алєксандер, Нестор, Макар, Даніель, Лука, Ольгерд, Орест, Яромир, Тамірлан, Мухамад;
  • рідковживані жіночі імена – Алевтина, Зульфіях-Меланія, Ханна, Мішель, Елла, Еліс, Емма, Онисія, Аделія, Сара, Владіміра, Афіна, Алісія, Агнія, Забава, Ліліт, Квітослава, Меліса, Валіда, Лєсана, Сімона, Августіна, Естер, Дана, Ярина,  Михайлина, Дінара, Світозара, Тєона, Регіна, Марічка, Альвіна, Соломія, Жасміна, Габріелла, Кароліна.

Також, за бажанням батьків дітям присвоювались імена з відступом від словникової форми, наприклад: Глєб, Кіріл, Данііл, Нікіта.

Читайте також: Може хтось і тойво, а я за нашу медицину радію!

 

 

1171 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4