Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Первомайщині в Мигії пропонують знайти назву для мальовничої скелі

НОВИНИ, Суспільство 07.08.2019

Первомайщина славиться своїми сакральними і живописними місцями. Так, старовинне село Мигія має цікаву історію.

Тут виявлено поселення епохи неоліту, бронзи (VI, II тисячоліття до н. е.), скіфського періоду (V—II ст. до н. е.) і черняхівської культури (II—VI ст. н. е.). На цій території побував давньогрецький історик Геродот. На початку XVIII сторіччя на місці теперішнього села було засновано запорізький зимівник.

На Південному Бузі та його притоках у 19 та на початку 20 століття було зведено дуже багато водяних млинів. У 1889 році їх налічувалося 346. Частина цих чудових господарських споруд збереглася до наших днів. Зокрема у селі Мигія.

Але Мигія — це не лише мальовниче село, де мешкає трохи більше двох тисяч жителів. Це одне з найвизначніших туристичних місць області і навіть усієї країни. Тут збереглися унікальні природні комплекси та об’єкти, які ваблять туристів не лише з України, а й з-за кордону. На Мигійських порогах проводяться міжнародні змагання з плавання на байдарках та рафтах, адже тутешня байдарочна траса посідає друге місце в Україні за складністю сплаву.

Мигійські пороги є частиною Національного природного парку «Бузький Гард», що займає територію понад 6 тисяч гектарів. Це вузький скелястий  каньйон на річці Південний Буг.

Більшість скель, що розташовані в національному парку мають свою назву і легенди. Тому один із мешканців села Мигія на Первомайщині, Олександр Ігнатьєв, вирішив запропонувати назвати ще одну скелю. Вона знаходиться в правій протоці Великого Мигіївського острова!

“Багато скель на річці Південий Буг мають свої назви. Такі як ” Турецький стіл”, ” Гайдамацьке сідло ” ” Брама” ” Пугач” та багато інших. Сьогодні хочу презентувати нову назву для гарної скелї яка знаходиться в правій протоці Великого Мигіївського острова. ” Шапка Напалеона”. Так мені здалося. На фотосайті пропонують назвати ” Капелюх Імператора” Якщо є інші пророзиції чи заперечення, то давайте обговорювати”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук чоловік.

Люди активно почали обговорювати цей пост. Деякі в коментарях пишуть, що скеля вже має назву, а деякі пропонують нічого не вигадувати і звернути свою увагу до автентичних назв.

  

976 всього переглядів, 3 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4