Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Первомайщині судитимуть групу «закладчиків наркотиків», які діяли через інтернет-банкінг

НОВИНИ, Події 19.02.2018

Поліцією Миколаївської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням групи зловмисників, які налагодили систематичне постачання «клієнтам» наркотиків на території Миколаївщини шляхом безконтактного збуту – «закладок».

Як вже повідомлялось, 23 вересня 2017 року у Первомайську під процесуальним супроводом прокуратури Миколаївської області, співробітниками управління карного розшуку спільно зі слідчим управлінням ГУНП в області затримано чотирьох закладчиків наркотиків – жителів Кіровоградської області віком від 28 до 40 років.

Організатором угруповання була 37-річна жінка. Зловмисники чітко відпрацювали схему. Наркодилери ховали “зілля” на вулицях населених пунктів та кладовищ на території області. Після чого замовнику поступало повідомлення про переказ на банківську карту грошей за «товар». Після отримання повідомлення з інтернет-банкінгу про надходження коштів наркозалежним особам повідомлялось про місце схованки, звідки він доставав «наркотики».

У ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників виявлено та вилучено близько 5000 мл особливо небезпечної речовини, а саме – ацетильованого опію, що за цінами чорного ринку становить понад 750 тисяч гривень. Окрім цього, правоохоронцями встановлено 25 схованок, в яких злочинці зберігали наркотичні засоби для подальшого збуту. Разом з тим, правоохоронці вилучили і банківські картки, куди зловмисникам надходили грошові кошти від замовників за наркотичні засоби.

У ході розслідування задокументовано 32 епізоди злочинної діяльності, пов’язаної із незаконним придбанням, зберіганням та збутом наркотичних засобів.

Їх дії кваліфіковані за ч.3 ст.307 КК України (незаконний збут наркотичних засобів у особливо великих розмірах, у складі організованої групи).

Стосовно одного із підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному – домашній арешт. Стосовно двох інших особисте зобов’язання.

9 лютого 2018 року обвинувальний акт скеровано до Первомайського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Правоохоронці Миколаївщини розраховують на підтримку кожного небайдужого громадянина та звертаємось з проханням повідомляти правоохоронним органам та органам місцевого самоврядування про факти розміщення реклами наркотичних засобів та про факти закладання наркотиків. Тільки разом можна вирішити цю соціальну проблему – наркоманія, повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Читайте також: Сьогодні у Первомайську сталося вбивство

  

1084 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4