Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Первомайщині створили умови для Нової української школи

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 20.08.2018

У Романовобалківській загальноосвітній школі І-ІІІ ст триває реалізація проекту “Новий Освітній Простір” в рамках програми впровадження концепції Нової україн ської школи.

В цій школі навчаються діти з сіл Романова Балка, Генове, Соколівка та Іванівка Первомайського району, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Миколаївської ОГА Олексій Савченко.

Минулого року Романовобалківська ЗОШ стала переможцем конкурсу Миколаївської облдержадміністрації на створення «Нового освітнього простору» і отримала 1 млн гривень на оновлення матеріально-технічної бази та впровадження енергозберігаючих технологій, а також 200 тис. грн з районного бюджету для проведення поточного ремонту.

Наразі у школі придбано та оновлено:

– комплект меблів для облаштування обладнання медіатеки, комп’ютерного класу, їдальні та відпочинкових зон;

– навчальний комп’ютерний клас та планшети;

– спортивний та ігровий майданчики;

– обладнання для їдальні (витяжка, плита, духова шафа);

– медичний кабінет;

– закуплено нові навчальні засоби для кабінетів хімії та біології, географії, фізики;

– створена сучасна ігрова зона для вихованців закладу;

– найближчим часом школа і осучаснить вигляд фасаду, адже ремонт вже зроблено.

Крім того, приємно було побачити результат реалізації обласної програми розвитку освіти на 2017-2021 роки, в якій на цей рік ми спільно з обласною радою затвердили 7,5 млн грн на осучаснення та зміцнення матеріально-технічної бази опорних шкіл, зокрема – на використання підручників та посібників в електронному вигляді.

Сьогодні відповідно до ініційованого мною на Миколаївщині “Року освіти – 2018”, ми продовжуємо допомагати школам, які беруть участь у проекті «Новий освітній простір». На покращення матеріально-технічної бази та впровадження енергозберігаючих технологій передбачено 10 млн грн обласних коштів, а отримають їх 4 школи-переможниці цьогорічного конкурсного відбору. Ці ЗОШ зможуть провести реконструкції будівель із запровадженням нових дизайнерських рішень, закупити та встановити обладнання і програмне забезпечення, використовувати в освітньому процесі швидкісний Інтернет та WI-FI.

    

1222 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4