Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Первомайщині підприємця визнано винними у привласненні бюджетних коштів

НОВИНИ, Суспільство 17.01.2019

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури, залишивши в силі вирок суду першої інстанції, яким підприємця та посадову особу визнано винними у привласненні бюджетних коштів

9 січня 2019 року Миколаївським апеляційним судом залишено без змін вирок Первомайського міськрайонного суду, яким підприємця, що виконував роботи по договору підряду на виконання робіт за бюджетні кошти, та посадову особу управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації, яка здійснювала технічний нагляд за виконанням будівельних робіт на об’єкті, визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 та ч.1, ч. 4 ст. 358 КК України – привласнення бюджетних коштів у великих розмірах, підроблення документів.

Прокурором Первомайської місцевої прокуратури, який підтримував публічне обвинувачення у суді, доведено, що підрядник під час виконання робіт по договору з капітального ремонту будівлі учбового корпусу спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату району, скориставшись службовою недбалістю представника замовника – посадової особи Миколаївської ОДА, – завищив обсяги і вартість виконаних підрядних робіт, одночасно вчинивши підроблення офіційних документів.

Згідно висновку експертизи вартість виконаних робіт складає понад 1,6 млн. грн. При цьому, на підставі наданих офіційних документів ФОП отримав 1,8 млн. грн. Таким чином, було привласнено 218 тис. грн. бюджетних коштів.

Суд засудив підприємця до покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням державних замовлень та використанням бюджетних коштів на 1 рік, з іспитовим строком на 2 роки, посадовця – до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням технічного нагляду у сфері капітального будівництва в органах державної влади строком на 2 роки.

Апеляційні скарги захисника в інтересах обвинувачених залишено судом без задоволення.

Читайте також:Миколаївщина опинилась серед лідерів з реалізації проектів будівництва сільських амбулаторій

   

820 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4