Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині стартував тиждень протидії булінгу #СтопБулінг

НОВИНИ, Суспільство 12.09.2018

Протягом тижня працівники Миколаївської юстиції проводитимуть заняття зі школярами регіону, під час яких говоритимуть про булінг, його види та шляхи протидії.

За словами першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Інни Фірсової, шкільні роки – це один з найбільш зворушливих періодів в житті кожної людини, він наповнений новими знаннями, емоціями та враженнями. Проте не всі згадують своє шкільне життя із позитивом, адже, як говорить статистика, майже 70% дітей шкільного віку стикаються з булінгом. В той же час 40% жертв ні з ким не ділилися проблемою, навіть з батьками або і взагалі ігнорують проблему.

«Необхідно пам’ятати, що замовчання проблеми не вирішить, а навпаки посилить її. Тож, якщо ви стали жертвою або свідком булінгу необхідно звернутися по допомогу до дорослих», — відзначила І. Фірсова.

Головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Миколаївській області Юлія Шульга більш детально розповіла про види булінгу, серед яких найбільш розповсюдженими є психологічний і фізичний булінг. Проте, як наслідок поширення ролі комунікаційних технологій: телефонного зв’язку, Інтернету та соціальних мереж, з’являється новий вид цькування – кібербулінг, який проявляється в образливих повідомленнях з погрозами, відредагованих фотографіях, блокуванні акаунтів і навіть шантажі.

Багато хто не надає булінгу вагомого значення. Але насправді булінг – це не просто пустощі або грубість, це агресивна, свідома, вкрай негативна поведінка дитини чи групи дітей відносно іншої дитини чи групи дітей, що за відсутності своєчасної реакції може перерости в насильство. А фізичне насильство є злочином, за вчинення якого наступає кримінальна відповідальність.

Тож, якщо ви стали жертвою чи свідком булінгу не мовчіть, скажіть про це дорослим, яким довіряєте, старшим товаришам, вчителям або шкільному психологу. Якщо ж вирішити проблему на рівні школи не вдається – повідомте поліцію. Пам’ятайте, якщо кривдника не зупинити, можуть постраждати інші діти.

  

931 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4