Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині почастішили факти скоєння грабіжів

НОВИНИ, Суспільство 01.10.2018

Останнім часом на Миколаївщині почастішили факти скоення грабіжів, розбійних нападів та дорожньо-транспортних пригод.

Зокрема, за статистикою найбільша кількість грабежів і розбійних нападів відбувається в громадських місцях і на вулиці. На другому місці – грабежі і розбої з проникненням у житлові приміщення громадян. Найбільш поширеним способом скоєння корисливо-насильницьких злочинів є завдання ударів потерпілим і ривок. Чимало злочинів скоюють під загрозою заподіяння шкоди здоров’ю громадян. Ці злочини часто здійснюють групи з 2-3 осіб. Нападниками здебільшого є раніше судимі особи та наркозалежні. При скоєнні грабежів і розбійних нападів основними предметами злочинного зазіхання є гроші, носильні речі, ювелірні вироби. Останнім часом дедалі частіше предметами зазіхань є мобільні телефони.

Прокуратура Миколаївської області пропонує для розгляду кілька порад, як не стати жертвою грабежів і розбійних нападів:

  • У разі можливості уникайте перебування на вулиці в нічний час у малолюдних темних провулках і дворах, користуйтеся таксі.
  • Пізно ввечері не варто привертати зайвої уваги сторонніх осіб до ваших прикрас, їх краще сховати під одягом або взагалі зняти.
  • У вечірній час необхідно зустрічати своїх близьких, особливо жінок, підлітків і людей похилого віку, на зупинках громадського транспорту та проводжати їх при від’їзді; йдіть додому тільки освітленими й людними вулицями, уникаючи темних провулків;
  • Ніколи не повертайтеся до підозрілих осіб спиною, не дозволяйте оточити себе стороннім громадянам.
  • Не рекомендується носити гроші та коштовності в сумочці, не можна носити свою сумку з боку проїжджої частини, тримайте сумку під пахвою.
  • При знятті грошей із рахунку в банку або з банкомату будьте пильні, звертайте увагу на те, щоб за вами ніхто не стежив.
  • У жодному разі не перераховуйте ваші гроші на вулиці; ніколи не показуйте привселюдно, що маєте при собі багато грошей; не довіряйте незнайомцям, які просять вас на вулиці розміняти гроші, можливо, це трюк, щоб дізнатися вміст вашого гаманця.
  • Не піддавайтеся на прохання дати свій мобільний телефон незнайомцям під приводом необхідності термінового дзвінка в швидку допомогу, лікарню тощо.
  • Не варто афішувати наявність у себе дорогих моделей телефонів у транспорті, на вулиці та інших публічних місцях, щоб не привертати увагу осіб, які здатні скоїти пограбування.

Якщо ж так сталося, що вас пограбували, намагайтеся не втратити самовладання і запам’ятати будь-які особливості одягу, зовнішності, мови, поведінки нападників, про що якнайшвидше телефонуйте до поліції (телефон чергового «102») або зверніться до найближчого наряду поліції.

Пам’ятайте: що швидше інформація надійде в поліцію, то більше шансів, що грабіжники будуть спіймані, а пограбоване майно повернуте законному власнику.

Крім цього, правозахисники опублікували декілька ключових порад для учасників дорожнього руху:

З настанням осінньо-зимового періоду, коли погіршуються погодні умови і скорочується світлий час доби, зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів.

Аби вберегти себе від небезпечної ситуації на дорогах, водіям радимо дотримуватися безпечної швидкості та дистанції під час руху, не робити різких маневрів та вмикати габаритні вогні і фари.
Пішоходи повинні рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, а за їх відсутності – по узбіччях.

При русі по краю проїжджої частини пішоходи повинні йти назустріч руху транспортних засобів, а в умовах обмеженої видимості (темний час доби, погіршення погодних умов) додати до одягу світловідбиваючі елементи. Перетинати проїжджу частину – по пішохідних переходах, у тому числі по підземним і надземним, а за їх відсутності – на перехрестях по лінії тротуарів або узбіч.

Читайте також:Двоє чоловіків, які напали на родину пенсіонерів на Миколаївщині, сядуть на лаву підсудних

   

810 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4