Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині почали реалізовувати другу частину проекту з лікування гепатиту С

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 24.10.2018

23 жовтня міжнародна медична гуманітарна організація Médecins Sans Frontieres (MSF)/«Лікарі без кордонів» почала реалізовувати другу частину проекту з лікування гепатиту С у Миколаївській області.

Разом з фахівцями обласного наркологічного диспансеру «Лікарі без кордонів» проводитимуть діагностику та лікування гепатиту С для 150 людей, які наразі знаходяться на опіоїдній замісній терапії, щоб подолати наркотичну залежність.

Про це йшлося під час презентації проекту, що відбулась сьогодні за участю заступника начальника відділу надання лікувально-профілактичної допомоги населенню управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентини Олабіної, експерту з напрямку «Наркологія» Петра Римара, в.о. головного лікаря обласного наркологічного диспансеру Віталія Тарана.

Координатор проекту «Лікарі без кордонів» у Миколаївській області Джері Дріскілл розповіла про досвід роботи в інших країнах, який показав, що лікування людей, які в минулому вживали наркотики, а також пацієнтів з ко-інфекцією ВІЛ і медиків, має вкрай важливе значення для успішної відсічі гепатиту С від усієї сфери громадського здоров’я. Під час заходу урочисто відкрито приміщення для діагностування пацієнтів та надання психологічної допомоги в обласному наркологічному диспансері, повідомляє Миколаївська ОДА.

Зазначимо, перша частина проекту «Лікарів без кордонів» з лікування гепатиту С у Миколаївській області була відкрита в обласному центрі паліативної допомоги у  2017 році, й зараз ще продовжується. Ця частина проекту охоплює групу людей, які живуть з ВІЛ та гепатитом С в області.

Читайте також:З українських аптек зникнуть ліки від небезпечних хвороб

  

854 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4