Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині підвищуватимуть безпеку дорожнього руху

НОВИНИ, Суспільство 13.09.2018

Цього року у Миколаївській області реалізовуватиметься пілотний проект щодо підвищення безпеки дорожнього руху на автомобільних шляхах загального користування.

На зазначені цілі Миколаївщині буде спрямовано 31 мільйон гривень. За ці кошти в області буде влаштовано 5 світлофорних об’єктів, освітлено 65 пішохідних переходів та 9 аварійно-небезпечних ділянок доріг.

Міністерство інфраструктури України спільно з шістьма областями – Миколаївською, Івано-Франківською, Львівською, Хмельницькою, Харківською, Херсонською втілюватимуть ініціативу щодо підвищення безпеки руху на дорогах загального користування. Джерелом фінансування стануть кошти Європейського Союзу, залучені у рамках Угоди про фінансування програм «Підтримка впровадження транспортної стратегії України».

«Безпека на дорогах – надзвичайно гостре та актуальне питання як для Миколаївщини, так і всієї України в цілому. Культура поведінки водіїв на дорозі – взагалі окреме питання. Організація та втілення такої важливої ініціативи у Миколаївській області – необхідна річ, за що висловлюємо вдячність Міністерству інфраструктури України. Влаштування зараз світлофорних об’єктів та аварійно-небезпечних ділянок, а також освітлення пішохідних переходів є базою для початку реалізації масштабних проектів у майбутньому», – прокоментував заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи.

В рамках проекту планується здійснення заходів з підвищення безпеки дорожнього руху, зокрема, використання сучасного обладнання інтелектуальних світлофорів, влаштування освітлення на пішохідних переходах, освітлення на аварійно-небезпечних ділянках автошляхів. Проектом передбачено співфінансування із місцевих бюджетів у розмірі не менше 10 відсотків від загальної суми.

Міністерством інфраструктури оголошено тендер «Проектування та роботи з монтажу дорожнього освітлення та встановлення обладнання для моніторингу руху транспорту з метою забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування Миколаївської області: використання сучасного обладнання інтелектуальних світлофорів, влаштування освітлення на пішохідних переходах та аварійно-небезпечних ділянках». Дата початку аукціону за лотом 27.09.2018 14:28.

Реалізація такого пілотного проекту додатково дасть змогу:

  • зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками, кількість загиблих та травмованих внаслідок дорожньо-транспортних пригод, знизити ступінь тяжкості дорожньо-транспортних пригод та їх негативні наслідки;
  • поліпшити стан вулично-дорожньої мережі та дорожньої інфраструктури;
  • підвищити рівень дотримання правил дорожнього руху його учасниками;

Читайте також:Мешканці Первомайська можуть дiзнатись все про “цифру” у голови облдержадміністрації

  

847 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4