Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині лікарі провели унікальну в своєму роді операцію

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 18.09.2018

В об’єктиві знову обласна дитяча клінічна лікарня – хірурги провели унікальну в своєму роді операцію, видаливши 17-річній дівчинці велику кісту правої нирки, що сягала 5 сантиметрів у діаметрі.

Як розповідає завідувач хірургічним відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Дмитро Чеканов, пацієнтка поступила до лікарні 17 серпня зі скаргами на гострий біль у животі. Під час проведення ультразвукового дослідження було виявлено велику кісту правої нирки. Комп’ютерна томографія діагноз підтвердила.

Для консультування у ході проведення малоінвазивної операції Дмитро Чеканов запросив онкоуролога обласного онкологічного диспансеру Олександра Меда.

Унікальність операції полягає в тому, що до цього ендоскопічна ретроперинатальна хірургія застосовувалася лише для дорослих пацієнтів –  проведення такого оперативного втручання потребує ювелірного підходу.

Операція пройшла вдало та незабаром дівчину виписали з лікарні для подальшого амбулаторного спостереження.

«Успішна операція, яку виконали наші медики є підтвердженням їхньому професіоналізму. Надання якісних медичних послуг жителям області – це одне з першочергових завдань, яке ставить до виконання голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко. Особливо це стосується медичної допомоги дітям. Крім того, облдержадміністрація ставить пріоритетним питання закупівлі необхідного обладнання до лікарень області, що дає медикам можливість проводити такі унікальні та складні операції», – коментує заступник голови ОДА Євген Шевченко.

Як зазначає начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв, проведення цієї малоінвазивної операції стало можливим завдяки сучасному обладнанню – лапароскопічна стійка Karl Storz з набором інструментів вартістю 6,5  млн грн, придбана цього року за кошти обласного бюджету.

  

1086 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4