Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині громади зможуть самі проводити тендери на проведення ремонту доріг

НОВИНИ, Суспільство 11.10.2018

У середу, 10 жовтня, депутати Миколаївської обласної ради погодили ініціативи, надані обласною державною адміністрацією в питанні поліпшення фінансового забезпечення дорожніх робіт за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Миколаївщини.

В.о. начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрій Максименко аргументував, що таке рішення – це можливість надати кошти в села, міста та ОТГ, аби там громади мали можливість самостійно визначатися по питанням ремонту автомобільних доріг, повідомляє Миколаївська ОДА.

«Які зміни вносяться: по-перше ми надаємо та будемо мати можливість надавати співфінансування, субвенцію на дороги комунального значення, тобто в населених пунктах, селах, містах, ОТГ та ін. По-друге, збільшується фінансування, ми продовжуємо цю програму до 2019 року і збільшуємо фінансування по обласному бюджету на 1,3 млрд, по державному бюджету – на 5 млрд. Звідки береться ця сума? Звісно, всі розуміють, що може такої суми і не буде. Але з чого складається обласний бюджет? Обласний бюджет – мільярд триста, який ми вносимо з приміткою, що остаточний обсяг фінансування визначається у межах наявного фінансового ресурсу, тобто це не є фактичні суми. Державний бюджет 5 млрд. Він буде складатися з проекту бюджету, там де закріплено мільярд на Н-14. Також у нас вже оголошено по Службі автомобільних доріг тендера по дорозі Н-11 додатково. Загалом буде оголошено тендерів на 1 млрд 700 млн. Сподіваємося на фінансування. Також це митний експеримент та інші джерела. Щодо облбюджету – 1 млрд 300 млн, він складається з обласних коштів, які вже були в цьому році, обласних коштів, які будуть в наступному році, дорожнього фонду – в цьому році 287 млн, в наступному – більше 400 млн. Це є можливість надати кошти в села, міста та в ОТГ, тобто щоб вони могли визначатися в себе в населених пунктах по конкретним дорогам. Не САД, не управління інфраструктури, а самі громади будуть проводити тендери», – пояснив він.

Читайте також:Користуватися старим автомобілем для первомайчан стане дорогим задоволенням

    

878 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4