Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині чоловік захворів на сказ: укушений безпритульним псом

Суспільство 11.01.2020

Чоловіка госпіталізували до лікарні із діагнозом «сказ». На жаль, із тяжким перебігом хвороби. Причиною зараження став укус безпритульного пса. 

31-річний чоловік ще у серпні 2019-го був покусаний безпритульною собакою. Постраждалий звернувся до медиків, але від проходження профілактичного щеплення відмовився. Чоловікові неодноразово телефонували та пропонували звернутися до лікарні. На жаль, на прийом він не з‘явився, а спостереження за твариною, що покусала постраждалого, не проводилося: тварина втекла

Таку інформацію сьогодні оприлюднив Центр громадського здоров’я України.

11 січня постраждалого госпіталізували із тяжкою формою перебігу сказу у маніфестній формі. Спостерігалася характерна для хвороби водобоязнь. На жаль, у таких випадках можливий летальний наслідок.

Вірус сказу поширюється нервовою системою, спричиняє смертельне запалення спинного та головного мозку. У разі, якщо не надано вчасно допомогу, смертність від захворювання складає 100%.

Тому якщо на місці укусу відчувається поколювання, печія, біль чи пощипування, та спостерігається підвищена температура, час рахується на години. Як відомо, інкубаційний період хвороби триває від 1 до 3 місяців. Проте може розвиватися і протягом тижня, і протягом року.

Враховуючи те, що такий випадок зареєстрований на території Миколаївщини, потрібно бути особливо обережними всім мешканцям міста та району. За найменших ушкоджень шкіри у випадку покусу потрібно терміново звернутися до лікаря! Забризкування слиною тварини або будь-яке пошкодження шкіри під час роботи із хворою твариною створює небезпеку зараження. Тому не ризикуйте своїм життям. Негайно звертаєтеся до лікаря! Адже носієм збудника можуть бути не лише дикі, але й свійські тварини.

Аліна Степул

Немає тегів:

799 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4