Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На арт-майданчику в Первомайську збиратимуть кошти для ЗСУ

Мистецтво, НОВИНИ, Події 31.05.2022

Арт-спільнота Первомайська разом із управлінням культури планують організувати творчий майданчик, який об`єднає професіоналів та аматорів задля допомоги ЗСУ. 1 червня в міському сквері Перемоги творчі люди міста продаватимуть свої роботи та збиратимуть кошти для українських захисників та захисниць. Як проходитиме захід та що чекає на первомайців, розповіли організатори: директорка Первомайської дитячої художньої школи Надія Стукалова та викладачка Катерина Баранюк.

«Акція планується в День захисту дітей. Ідею нам подала начальниця управління культури Наталія Олішевська. Ми запросили майстрів і аматорів, які погодились взяти участь: продати свої роботи та частину виручених коштів (або всі) спрямувати на допомогу ЗСУ. Також за згодою батьків продаватимуться роботи учнів художньої школи. Дітей ми не збираємо. Кожен майстер стоятиме біля своїх творів. Плануємо розпочати з 10 години 1 червня», — розповідає Надія Стукалова.

«Це буде як маленький благодійний фестиваль, але без офіційної частини, без виступів. Буде цікава фотозона. Збирати масово людей ми не будемо. Для того щоб не створювати скупчення, ми розмістимо майстрів на відстані. Сподіваємось, що люди приходитимуть цілеспрямовано, знаючи, для чого ми організовуємо цей захід», — додає Катерина Баранюк.

Основна мета цього арт-майданчика — збір коштів для потреб ЗСУ. На сьогодні вже 22 учасника заявили про бажання доєднатися. Серед них — художник Іван Кострикін, народна майстриня Жанна Семененко-Руських, викладачі та учні художньої школи. Ціни планують встановлювати не захмарні, аби продати роботи задля доброї справи. Крім того, Наталія Олішевська запропонувала продати роботи з її приватної колекції творів художників.

Збиратимуть гроші в скриньки для пожертвувань, а потім офіційно передадуть міській владі. Організатори обіцяють відзвітувати щодо результатів.

«В перші дні вторгнення рф деякі первомайці віддавали останнє на потреби ЗСУ. Але війна виснажує не тільки емоційно, а й фізично та фінансово. Тому збирати гроші, проводячи ось такі акції — це взаємовигідно. І для авторів, і для відвідувачів», — вважає Катерина Баранюк.

«Мистецтво може допомогти емоційно. Люди дивитимуться на роботи — дитячі й дорослі — а вони несуть в собі світло, душевність. Людям зараз не вистачає фарб, позитиву. Хочеться, щоб ми також могли зробити свій внесок. Розуміти, що мистецтво і митці потрібні суспільству», — ділиться Надія Стукалова.

Так, є й інша мета заходу — це допомога майстрам. Адже творчі люди тонко відчувають навколишній світ, і багато хто в розпачі через те, що зараз не почуває себе потрібним. А митцям завжди необхідні глядач і поціновувач — підкреслює Катерина Баранюк:

«Культура зараз не в фаворі, адже у людей є інші проблеми. Але якщо поглянути уважно, то в основі цілей ворога — бажання знищити етнос і його культуру. Тому ми повинні розуміти пріоритети. У кожного своя зброя. Ми ударимо по страшному часу яскравими пензлями! Якщо об’єднатися заради доброї, гідної мети — все буде добре. Все буде Україна!»

Читайте також: Військові злочини рф може фіксувати кожен: як це зробити

 

12387 всього переглядів, 3 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4