Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Миколаївські правоохоронці вилучили сітки з уловом, якими під час нерестової заборони браконьєри ловили сома, товстолоба та іншу рибу

Кримiнал 19.05.2020

16 травня співробітники оперативної групи поліції з протидії незаконному вилову водних біоресурсів на водних об’єктах УПД ГУНП в Миколаївській області з метою виявлення незаконного лову риби в період нересту провели профілактичний рейд.

У акваторії річки Південний Буг у районі мкрн Матвіївки обласного центру правоохоронці виявили порушення рибоохоронного законодавства, а саме: встановлення забороненого рибальського знаряддя – сіток, та двох рибалок, які займались незаконним виловом біоресурсів.

У виявлених трьох сітках поліцейські вилучили 13 особин карася, 6 пузанок та одного сома, товстолоба і хамсу.

Човен та сітки були вилучені, а біоресурси конфісковані представниками Миколаївського рибоохоронного патруля, які відносно правопорушників склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу». Адміністративні матеріали направленні до суду для прийняття законного рішення. 

Шановні громадяни! Нагадуємо, що з 1 квітня 2020 року в 17 областях України, в тому числі на Миколаївщині, розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначені у наказах). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та гідротехнічних робіт, видобуток піщано-гравійної суміші, розчистки русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо.

Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних біоресурсів у даний період.

Закликаємо вас бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства.

Якщо ви стали свідком порушення рибоохоронного законодавства, прохання повідомляти до поліції на спецлінію 102.

Відділ комунікації Миколаївської області

Немає тегів:

1173 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4