Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Миколаївські поліцейські та КОРД затримали угруповання аферистів-квартирних крадіїв з Нікополя

Кримiнал 03.11.2020

Зловмисники мандрували регіонами України та підшукували осіб похилого віку, представлялись іноземними бізнесменами, цікавились чи можна винайняти житло, потім просили пенсіонерів тимчасово залишити у них на зберігання свої гроші, за що обіцяли винагороду.

Якщо люди погоджувались, випитували, чи є у них надійна схованка, де ті самі тримають свої заощадження. Видивлялись і забирали кошти потерпілих, а свої, фальшиві, лишали. 

30 жовтня на виїзді з Миколаївської області усіх трьох – 20-ти, 22-х та 33-х років було затримано оперативними співробітниками Управління карного розшуку  за силової підтримки спецпризначенців КОРД. За місцями мешкання фігурантів у м. Нікополь Дніпропетровської області та в їхньому транспорті слідчі провели обшуки у супроводі бійців роти поліції особливого призначення. Поліцейські вилучили у правопорушників сувенірні гривні, долари та євро, зброю, мобільні телефони та інші речові докази.  

Відомо, що члени угруповання промишляли в Миколаївській, Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Херсонській, Одеській, Запорізькій, Київській областях та інших, а також у столиці, а на їхньому рахунку понад півсотні таких фактів. Раніше до кримінальної відповідальності вони не притягувались.

На Миколаївщині зловмисники вчинили два шахрайства: у Южноукраїнську та Первомайську. Жертвами схеми аферистів стали дві жінки 70-ти та 78-ми років. В однієї забрали 25 тисяч гривень та золоті прикраси, а у другої – близько 20 г ювелірних виробів. Постраждалі не одразу розуміли, що позбулись своїх заощаджень, а лише тоді, коли роздивились на грошах незнайомців напис «сувенір», звертались до поліції. 

За словами начальника ГУНП в Миколаївській області, завдяки професійним та злагодженим діям миколаївських правоохоронців вдалось вийти на слід злочинців, які тероризували низку регіонів, та затримати їх.

– Аферисти діяли дуже цинічно. Стратегія аферистів наступна: один підшукує жертву, обираючи тільки осіб похилого віку, спілкується, розповідає, що з товаришами займаються продажем одягу і вони проїздом, тому хотіли б на певний час винайняти кімнату. Робить вигляд, що надає значення чистоті та переймається порядністю господарів. Таким чином входить в довіру до людей, а потім телефонує спільникам та повідомляє, що знайшов бабусю і, мовляв, їй можна довіряти, надаючи таким чином сигнал, що жертва є, – розповідає очільник поліції області Сергій Шайхет. Також під час проведення оперативних заходів з’ясувалось, що перед скоєнням злочинів фігуранти просили благословення у вищих сил на вчинення шахрайств та молились послати жертву.  

Наразі тривають розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 185 ККУ «крадіжка, поєднана з проникненням у житло», за що санкцією статті передбачено покарання до шести років позбавлення волі. Під процесуальним керівництвом прокуратури слідчі вручили злочинцям повідомлення про підозру, а суд обере їм запобіжний захід.

Поліцейські звертають увагу громадян, уважно подивитись на фото зловмисників. Якщо ви стали жертвою їхньої афери, але не заявляли до правоохоронних органів, негайно зверніться до поліції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліток обікрав магазин з морозивом та свою школу в Очакові, підпаливши її

Немає тегів:

522 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4