Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Миколаївська область повністю готова до ускладення погодних умов

НОВИНИ, Суспільство 12.12.2018

Про це заявив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко в ході позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про заходи центральних і місцевих органів влади щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

Так, за словами Олексія Савченка в області реалізовано план взаємодії між облдержадміністрацією, ДСНС, Службою автомобільних доріг, Облавтодором та правоохоронними органами та іншими підрозділами, що дає можливість забезпечити злагоджену роботу між всіма службами під час ускладення погодних умов.

«На сьогоднішній день ми втілили в життя наш план взаємодії між ДСНС поліцією службою автомобільних доріг, облавтодором, долучили також і субпідрядників. Тому, з урахуванням певних недоліків, ми здатні дати відсіч будь-якій проблемі з негодою, що стосуватиметься Миколаївської області», – доповів очільник області.

Крім того, голова ОДА повідомив, що Миколаївська область забезпечена більше 175 тоннами паливно-мастильних матеріалів, на 92% забезпечена фрикційними матеріалами, в наявності 503 одиниці спеціалізованої техніки. В області створено план резервних автошляхів, якими водії можуть користуватися під час проведення робіт з рочистки доріг.

«Сьогодні у нас 175,5 тонн паливно-мастильних матеріалів – ми забезпечені і надавали цю інформацію минулої п’ятниці, що маємо додаткові 35 тонн. Друге питання – по солі ми забезпечені на 92%, по фрикційним матеріалам – ми забезпечені на 13 тис.тонн, але додатково ми склали угоду з кар’єрами, де на відповідальному зберіганні наявні відповідні матеріали. У нас наразі 503 одиниць техніки (нашої близько 190 одиниць, решту – долучаємо)… Реформа децентралізації надає об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування створювати комунальні підприємства і брати на обслуговування певні ділянки дороги», – зазначив Олексій Савченко.

Голова ОДА підкреслив, що Миколаівська область вжила необхідні заходи та напрацювала відповідний порядок дій для подолання основних загроз під час ускладнення погодних умов: “Головне завдання – мінімізувати негативні наслідки негоди для жителів Миколаївщини. Як завжди – під особливим контролем системи життєзабезпечення, енергопостачання та транспортне сполучення”.

Олексій Савченко також наголосив, що завдяки реформі децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, ОТГ, що діють в Миколаївській області мають змогу використати отриманий ними фінансовий ресурс і долучитись до обслуговування доріг на окремих ділянках під час ускладення погодних умов.

Читайте також:Очікується ускладнення погодних умов

  

967 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4