Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Миколаївщина. Стартували військові навчання Sea Breeze-2018

НОВИНИ, Події 10.07.2018

У понеділок, 9 липня, на території Миколаївської області розпочались міжнародні військові навчання Sea Breeze-2018.

Участь в урочистому відкритті навчань взяли Командувач Військово-Морських Сил ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко, голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, представники командування армій США, Грузії та Молдови, керівники навчання від української і американської сторін.

«Впевнений – ці навчання будуть надзвичайно ефективними і для укріплення обороноздатності нашої держави, і для того, щоб довіра між Україною і нашими стратегічними партнерами й надалі зростала. Це ще більше згуртує наші військові підрозділи та узгодить їхні дії. Крім того, сьогодні, завдяки новому закону «Про Національну безпеку» вже систематизовано перехід оборонного і безпекового сектору України до стандартів НАТО. Підкреслюю те, на чому завжди наголошує Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України – Петро Порошенко – це курс України на інтеграцію у ЄС і НАТО», – зазначає голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

Протягом двох тижнів – з 9 по 21 липня військовослужбовці армій України, США, Грузії та Молдови вдосконалюватимуть свою бойову майстерність на території полігону «Широкий лан». Учасники навчання відпрацюють завдання, погоджені багатонаціональним штабом з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО.

Загалом, навчання за участю військовослужбовців 19 країн світу відбуваються одночасно в Миколаївській та Одеській областях, а також на визначених морських полігонах Північно-Західної частини Чорного моря. Головною метою навчань є планування та проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.

Особливістю українсько-американського навчання “Сі Бриз – 2018” буде управління силами морського, повітряного та наземного компонентів безпосередньо з моря з борту штабного корабля ВМС США “Маунт Уітні”. Особовий склад новоствореного Морського командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України складатиме основу багатонаціонального штабу й у взаємодії зі своїми іноземними колегами отримає практичний досвід планування операцій та управління силами за стандартами НАТО.

Загалом у заходах буде задіяно 29 кораблів, катерів і суден, 1 підводний човен, 25 літальних апаратів, близько 3 тисяч чоловік особового складу. Основними навчально-бойовими елементами та завданнями стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах, повідомляє Миколаївська ОДА.

Читайте також: Українці обвалили рейтинг сторінки ФІФА у Facebook

  

1017 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4