Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Миколаївщина. Горять сухостій та очерет – надзвичайники говорять про підпали

НОВИНИ, Події 08.04.2018

Вчора вогонь зачепив заповідник Єланецький степ. Втрачені 50 гектарів лісу на Новоодещині в минулому році нічому не навчили громадян.

7 квітня зранку і до 19 години вечора 6 квітня на території Миколаївської області зареєстровано 12 пожеж.

Під вплив вогняного півня попала суха трава, очерет та сміття у Центральному, Заводському, Інгульському, Корабельному районах м. Миколаєва. Також вогневі випадки трапились у Вітовському, Врадіївському, Новобузькому, Березнегуватському, Вознесенському та  Миколаївському районах області. Слід зауважити, що на деяких ділянках сухостій та очерет зайнялись майже одночасно в декількох місцях, що свідчить про навмисне спалювання сухої рослинності. На всі випадки забезпечено оперативне реагування підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Також поблизу с. Михайлівка у Новоодеському районі вигоріла чимала ділянка сухостою, вогонь зачепив і територію природного заповідника Єланецький степ. Гасили пожежу співробітники та техніка заповідника, працював черговий караул 21 Державної пожежно-рятувальної частини, а також допомогу надавали небайдужі мешканці нашого краю.

Зважаючи на вищевикладене, постає дуже актуальне питання:  хіба ж втрачені 50 гектарів лісу на Новоодещині  в минулому році нічому не навчили громадян?

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області звертається до  мешканців та гостей нашого краю! Спалювання сухої рослинності шкодить, в першу чергу, довкіллю. По-друге вогонь має нищівну силу і під впливом певних сприятливих факторів може завдати непоправної шкоди і призвести до чималих матеріальних втрат. Тому завжди пам’ятайте про наслідки своїх вчинків і не порушуйте правил пожежної безпеки!!!

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області

Читайте також: Весна для екосистем стає катастрофою: люди підпалюють без вагань

   

1073 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4