Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Молоді і обдаровані у бібліотеці

Мистецтво, НОВИНИ, Освіта 27.06.2018

Можливо, це дивно чути, але сьогодні- в еру комп’терних технологій і ґаджетів молодь продовжує збиратися в бібліотеці, щоб читати поезію. 

23 червня 2018 року у читальному залі Первомайської міської централізованої бібліотечної системи, на початку літніх канікул, відбулася зустріч молодіжного літературного угрупування «project 2018». Розпочались літературні читання із вірша наймолодшої поетеси, учениці ЗОШ №11 Катрусі. Вірш виявився несподівано «дорослим», дещо сумним та філософським. Даному твору пощастило бути збереженим серед інших, знищених юною поетесою. Аудиторія взяла обіцянку у Катрі, що вона більше так не робитиме та в подальшому зберігатиме вірші для своєї першої збірки.

Гарну й доволі серйозну баладу прочитала Женя із 4-ї школи. Дівчина, якій, між іншим, до вподоби лірика ХІХ ст., здивувала присутніх вправним віршуванням. Свої нові твори читали Артем Глушко та Ігор Пименов, для яких поезія стала частиною життя.

Бібліотекарі ознайомили молодь із виставкою книг класиків світової літератури від Кура Воннегута до Геннадія Айгі. Окрім того юним даруванням було запропоновано ознайомитись з останнім номером газети «ТВ Всесвіт», в якому започатковано рубрику «Хвилина вірша». За задумом, тут буде друкуватись один вірш класика світової літератури, а поряд – вірш поета-первомайця. Адже виявляється, що у наших митців виходить віршувати досить не погано, а іноді й надзвичайно добре. Бо ж талан дається Богом, а не місцем народження.

Наостанок заходу модератор зустрічі Юрій Островершенко репрезентував аудиторії лауреатські книги Василя Стуса та нашого земляка Миколи Вінграновського.

Напередодні Дня молоді літературне коло поетів і друзів було щирим, теплим і талановитим. Наступна зустріч відбудеться восени. Всіх молодих, вільних, обдарованих запрошуємо до бібліотеки з власними віршами у руках.

Оксана Дорошенко,
методист Первомайської міської
централізованої бібліотечної системи

Читайте також: «Дитячі» гроші – окремо, бебі-бокси – окремо

885 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4