Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Міграційний майданчик «вільної книги» в Первомайську

Довкілля, НОВИНИ 24.04.2018

«Є злочини гірші, ніж спалювати книжки.Наприклад – не читати їх» Рей Бредбері

На базі Первомайської міської бібліотеки (у відділі абонемент) нещодавно відкрито міграційний майданчик «Вільної книги», де кожен може залишити власну прочитану книгу та взяти у подарунок видання, подароване іншими поціновувачами літератури. «Вільний» книгооберт дозволяє читачам обмінюватися книгами.

В класичному варіанті такий книгооберт називають «буккросинг» – хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж і близький до флеш-мобу, коли люди спонтанно, без «офіціозу» і домовленостей дарують один одному книги з власними автографами, цитатами, посланнями на стікерах.

Сьогодні «буккросинг» поширений у багатьох містах України. Наприклад працівники централізованої бібліотечної системи міста Переяслава, що подібний до нашого містечка, облаштували три «букросингові» зони: на зупинці біля аптеки, поблизу дискотеки та просто на лавці у парку. Чотири дні книги пролежали нерухомо, а на п’ятий день вони зникли і нових не з’явилось. Оголошення про «буккросинг» зі стін зупинок хтось здер. Але колеги, як кажуть, духом не занепали та в ідеї не зневірились. Бібліотекарі створили сайт, де читачі можуть реєструватися і залишають свої відгуки та пропозиції щодо «мігруючих книг». Адже такий рух надзвичайно поширений в Америці, Європі та великих містах України: Київ, Львів, Харків, Одеса…

Міграційні майданчики «Вільної книги» – це один із варіантів спілкування між читаючими людьми. Співробітники книгозбірні переконані – популярність книгообміну спростовує теорію про те, що друкована книга доживає свій вік. Незважаючи на масове використання електронних носіїв, шелест сторінок, нотатки на полях, оригінальна поліграфія приваблює тих, хто цінить Слово.

«Книговорот» – це не просто обмін, але й нові емоції, спілкування і знайомства. Тож чекаємо на наших читачів на майданчику «Вільної книги» в Первомайській міській бібліотеці.

Розповідає на офіційному сайті міста Юрій Островершенко, співробітник міської бібліотеки, член Асоціації українських письменників.

Читайте також : Новий етап боротьби, – миколаївські захисники Бузького Гарду озвучили свої пропозиції по збереженню Національного парку

  

1005 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4