Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

МФК «Первомайськ»: 8 місце Групи 2 на проміжному етапі

Спорт 25.02.2020

Після кількох поспіль років виступів у одному, збалансованому складі МФК «Первомайськ» переживає зміну поколінь: чимало відомих облич залишило команду, наприкінці півріччя їй довелося догравати практично без замін. Попри це, результати колективу на всеукраїнському рівні тримаються більш-менш на рівні попередніх чемпіонатів, хоча в окремих іграх доводилося героїчно грати без замін і навіть резервного воротаря.

Ми розпитали головного тренера МФК «Первомайськ» Миколу Флакея про зміни в колективі та плани на весну, пише SportArena.com.

– Підтвердите сказане в преамбулі – дійсно назріла зміна поколінь?

– Впродовж поточного сезону 11 гравців покинули нашу команду – Багнюк, Рябченко, Шиманець, Радіола, Климко, Чорнописький, Соломонов, Морозов, Щербина, Сторубльовцев, Зима. Хтось пішов в інші команди, комусь уже зайнятість і вік не дозволяє грати на всеукраїнському рівні. Попрощалися з нашими ветеранами. Велика їм подяка – допомогли МФК «Первомайськ» виграти фактично всі обласні призи, освоїтися на всеукраїнському рівні. На жаль, нема у них такої зацікавленості – «ми це вже вигравали, ми тут уже грали». Думаємо тепер про зміну – є гравці на приміті, є такі, ким ми цікавимося, але поки що ранувато говорити про якусь конкретику.

Микола Флакей

Як відомо, у нас традиції хороші – багато наших вихованців грають на всеукраїнському рівні, стають футболістами-професіоналами. Починаючи від Тімерлана Гусейнова – це і Віктор Уляницький, і Олег Допілка, і Дмитро Мілько, і молодий Денис Попов, який завдяки своїм батькам рано поїхав у спортінтернат. Зростає у нас і нове покоління – не хочеться переривати цей зв’язок. Помер Леонід Григорович Кривицький – але лишається ДЮСШ. Його іменем назвали стадіон. Згадуємо, як у нас юнацькі збірні УРСР і СРСР проводили збори… Словом, у міста Первомайськ великі традиції, багатьох талантів віддали в великий спорт, але до нас менше повертається. Тим більше, зараз багато молоді їде за кордон працювати, є певне кадрове знекровлення.

Але нам що робити? Лишається тільки працювати. Взяв би хтось нам ще допоміг – було б легше. Підготували листи, щоб допомогли футбольній команді. На жаль, заводи у нас стоять – військове містечко наше має більше приватного сектору, сподівання на фермерів.

А так дякуємо від душі нашому меру, депутатському корпусу. Спасибі, що виділили кошти, будемо боротися й грати. Приємно, що місто розуміє важливість фізичної культури та спорту. Без цієї підтримки неможливий був би виступ нашої команди, а тим більше – на всеукраїнському рівні.

– Як виступили в обласних змаганнях минулого року?

– Через травми та кадрові проблеми втримали не всі свої титули. Чемпіонат Миколаївщини закінчили на третьому місці, зате виграли кубок і суперкубок. У нас серйозна конкуренція із «Варварівкою» – вони здобули чемпіонство, але ми залишили за собою кубкові трофеї. Хотілося б їх захищати й повертати чемпіонство – але важко розподілити сили на два турніри, обидва з яких граються в вихідні.

Сергій Федорченко з Кубком області

– Команда вже вийшла на збори?

– Поки ні. Але вже найближчим часом збираємося розпочати підготовку. Більшість наших гравців підтримують форму в зимовій першості Миколаївщини. Зберемо їх і в березні сподіваємося виконати свою програму підготовку.

4 квітня починати – вже мало часу. Сидіти на місці не будемо. Точно проведемо низку контрольних матчів. Сподіваємося кудись поїхати, може, на якийсь турнір запросять. У планах продовжити виступи в Чемпіонаті України серед аматорських команд, тому що турнір хорошого рівня, значно вищого за обласний.

Хотілося б встигати й взяти участь у Чемпіонаті Миколаївщини, але важкувато поєднувати два турніри, встигати грати і в суботу, і в неділю при наших переїздах. Нікого не хочу звинувачувати й навіть розумію суперників, які не хочуть матчі з нами переносити десь посеред тижня. Ми самі – суто робітнича команда, тому, відігравши матчі в вихідний, поспішаємо повернутися, бо в понеділок хлопцям на роботу.

Але, як кажуть, чим більше труднощів – тим краще виходить. Ми постійно в пошуках: то треба знайти гроші, то треба знайти транспорт. У кінці 2019 року у нас залишалося 12 гравців, грали без замін практично-то. До того ж, травми нас не оминали – форварду Славінському меніск вирізали, Крамаренко ключицю зламав у матчі в Тростянці. Втратили людей надовго.

Коли почалися фінансові труднощі, у багатьох зменшився ентузіазм. І десь на цьому фоні втратили в результатах, хоча й так гідно виступили, як для обставин.

– З ким найважче було?

– Чомусь так виходить, що у нас із Корюківкою особливо важкі протистояння. Граємо вдома, ведемо в рахунку, потім двох у нас гравців вилучають, а в останні десять хвилин гості б’ють два пенальті. Так, я розумію – той же Рябченко може поговорити. Але взяти й залишити команду вдев’ятьох і потім дати їй два пенальті… Не хочу нічого говорити про суперників, про арбітраж, але це вже занадто. Порахував – б’ють за сезон до десятка пенальті.

В іншому ми грали гідно. Буває так – приїздиш потягом у п’ять годин ранку, а потім ще грати… Деякі матчі вели в рахунку – а через це очки втрачали. Хоча дороги у нашому регіоні, переважно, такі, що інколи буває легше з’їздити в далеку Сумську область, аніж десь ближче, де доріг нема.

– Серед результатів вирізняються два матчі – 5:6 вдома з «Олімпіком» і 0:7 на виїзді з ФК «Чернігів»…

– Це апогей наших проблем, мали 12 гравців у складі, на що було сподіватися? Їхали у Чернігів, знаючи, що ситуація дуже складна й мало шансів на успішний результат. Але там хороша команда, не хотілося їм зривати футбольне свято неявкою. Так, отримали сім голів. Але уникли технічної поразки, щоб навесні не мати «дамоклевого меча» у вигляді неявки, друга з яких стала б фатальною…

Всі матчі 2019 року ми зіграли, жодного проколу чи пропуску. Вболівальники нас підтримують, цікавляться командою, навіть ходять просити, щоб вона була. Традиції наші ще не померли, команду нашу розуміють, не залишають наодинці з проблемами. Мер міста Первомайськ, Людмила Григорівна Дромашко, навіть ходить на матчі наші, підтримує. Президента на даний момент у нашого клубу немає, якби не підтримка міськради – ми б не вижили.

– На весну які сподівання?

– Ми омолодимося, трішки підсилимося, будемо розвивати молодь. Просто так нікому на милість не здамося! А якби нам ще трішки підтримки, знайти генерального спонсора, то місто Первомайськ у всеукраїнському футболі дуже гордо б прозвучало!

Артур Валерко

МФК «Первомайськ» (Миколаївська область)

• Рік заснування: 2010

• Стадіон: «Центральний» імені Л.Г. Кривицького (вміщує 4000 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Спортивний директор: Кухаренко Всеволод Віталійович

Головний тренер: Флакей Микола Дмитрович

Тренери: Мілько Іван Іванович, Доценко Костянтин Дмитрович

• Досягнення:

Чемпіон Миколаївської області 2017 та 2018, віце-чемпіон – 2013, 2015 та 2016, бронзовий призер – 2019 років.

Володар Кубка Миколаївської області 2013, 2017, 2018 та 2019, фіналіст – 2015 та 2016 років.

Володар Суперкубка Миколаївської області 2017, 2018 та 2019 років.

Попередні команди міста – «Будівельник», «Спартак», «Фрегат», «Меркурій» та СК «Первомайськ» – неодноразово здобували обласні трофеї та медалі.

• МФК «Первомайськ» в інтернеті:

http:/teams/mfk-pervomajsk-mykolayivska-obl

Читайте також: Футбольний матч МФК Первомайськ – Дніпро (відео)

Немає тегів:

9703 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4