Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Мальовнича Україна». Виставка художньо-ужиткового мистецтва

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 09.09.2018

У четвер, 23 серпня 2018 року, напередодні Дня Незалежності України, у Первомайському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки художньо-ужиткового мистецтва «Мальовнича Україна». Свої роботи представили місцеві майстрині Тамара Жук,Наталія Савенко, Оксана Ляшок,Алла Нагорнюк, Любов Романюк та Алла Канарська.

Експоновані роботи виконані у техніці вишивка, ліплення з гіпсу,розпис по дереву, бісероплетіння, живопис, плетіння із паперової лози, декоративне шиття.

Як зазначає одна із авторів Оксана Ляшок, вишивкою вона займається досить давно, років із п’ятнадцять. Усе почалось зі звичайного бажання довести самій собі , що вистачить наполегливості та терпіння опанувати новий для себе різновид діяльності. Після завершення першої картини зрозуміла, що вже не зможе зупинитись. Кожна нова робота була більш досконалою,ніж попередня. Але, на жаль, тривалий час Оксана Сергіївна ніяк не наважувалась представити свої роботи на розсуд широкого загалу. І лише почавши працювати у Первомайському краєзнавчому музеї, вона прислухалася до думки своїх колег і стала однією із учасників виставки «Мальовнича Україна», даючи змогу усім відвідувачам музею отримати позитивні емоції від споглядання її робіт.

Привертають увагу і роботи Тамари Жук, виконані у техніці плетіння із паперової лози. Чудові скриньки, кошики для спецій та хліба не залишать байдужими нікого. Й одразу не віриться, що матеріалом для таких вишуканих експонатів слугує звичайний газетний папір.

А оригінальні підвіски та магніти із гіпсу, а також розпис по дереву Алли Нагорнюк довго не відпускають відвідувачів від себе.

Продовжує радувати своїми роботами із бісеру та живописом постійна учасниця виставок у краєзнавчому музеї Наталія Савенко.

Уперше експонуються вишиті картини Любові Романюк із с. Кінецьпіль, серед яких переважають релігійні сюжети.

Тематика та техніка виконання запропонованих робіт надзвичайно різноманітні, і кожен, хто завітає на виставку, знайде експонати до душі. До того ж, роботу, що сподобалась, можна придбати.

Колектив Первомайського краєзнавчого музею запрошує усіх жителів та гостей нашого міста відвідати виставку художньо-ужиткового мистецтва, що триватиме протягом наступного місяця, а також ознайомитись із постійно діючою експозицією.

Лариса Рищенко, науковий співробітник Первомайського краєзнавчого музею

Читайте також: І діти пішли на уроки! Про свята і будні Романобалківської школи

 

814 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4