Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Маленькі казкарі

Iнше 26.01.2019

 

Новорічна казка

Новий рік – чарівне свято! Віра в новорічні дива існує ще з дитинства. Вони – невід’ємна частина зимових свят, які приносять у нашу домівку затишок та тепло. Діти вірять у них і дорослим теж не завадить хоча б раз у році відчути себе дітьми.

Дітки середньої групи «Перлинка» полюбляють чарівний світ казок, а особливо новорічні дива. Наші маленькі казкарі хочуть подарувати ці казки нашим дітям та дорослим!

Як Сніговичок друзів шукав

Одного вечора, коли сипав густий сніг, народився Сніговичок. Він був дуже кумедний, з червоною морквинкою-носиком, чорними вуглинками-оченятами, біленький та пухкенький.

Сніговичок озирнувся навкруги і зрозумів, що він один на цьому подвір’ї, стоїть собі під величезним жовтим ліхтарем. А високо в небі світить ще один ліхтар – Місяць.

«Добрий вечір!» – крикнув Сніговичок поважному коту, який чинно йшов стежкою. Але той навіть вусом не повів! Поважний кіт вирішив, що не має часу на розмови з малим.

«Я радий Вас бачити!» – звернувся малий до Мудрої Сови, яка пролітала в той час поруч. «Гу-гу!» – буркнула Сова і полетіла собі геть. Раптом Сніговичок побачив красиву золотоволосу дівчинку з допитливими оченятами, яка поверталася з дитячого садочку, тримаючи маму за руку.

«Як тебе звати, дівчинко?» – запитав Сніговичок. Малий дуже боявся, що вона теж не захоче з ним гратися.

Та дівчинка привітно посміхнулася і сказала: : «Мене звати Злата. Будеш завтра зі мною гратися?»

Радості Сніговичка не було меж! Тепер він не одинокий! Малий з нетерпінням чекатиме ранок аби знову побачити дівчинку Адже так важливо мати друзів! Чи не так?

Злата Гавва, 5 років

 

Дід Мороз та Баба – Яга

На далекій Півночі, в дрімучому лісі, жив-був Дід Мороз. Коли приходив Новий Рік, Дід Мороз наповнював свій мішок подарунками і вирушав в дорогу. Він йшов дуже довго та несподівано заблукав. В гущавині лісу він побачив хатинку на курячих ніжках. Там жила Баба – Яга і він одразу зрозумів, що заблукав не даремно. На порозі стояла Буба – Яга, яка зловтішно потирала руки і реготала:

– Ну що, старий, попався в мою пастку?

– Навіщо ж ти це зробила? Що за підступні хитрощі ти скоїла, адже на мене дітлахи чекають на святі!

Баба – Яга притупнула кістяною ногою та сказала:

– Щороку ти всіх вітаєш з Новим роком і даруєш подарунки. А мій дім обходиш стороною. Не пущу тебе до діток. Хай вони залишаться без подарунків, а я заберу собі весь мішок.

Дід Мороз замислився. Що ж йому робити, як Новий Рік рятувати, як дітками подарунки доправити? Почухав посохом по маківці та пригадав про одну річ. Дістав він з кишені маленький згорток, і вручив старій:

– Ось тобі, Баба – Яга, особливий подарунок – смартфон чарівний та інструкція до нього. Забава то чарівна. Лише пальчиком до нього торкнешся й побажання йому своє скажеш то одразу все в екрані побачиш. Та будь обережна стара. Вночі в ігри не грай, довго мультики не дивись та здоров’я своє бережи.

Зраділа Баба – Яга подарунку і стала дивитися чарівні живі картинки. Вона подякувала Діду Морозу і сказала, що шлях до діточок вільний.

– Це добре, але я сильно затримався через твої чари і не встигну вчасно дістатися до дітей. Новорічне свято вже почалося.

– Ну, це не проблема, сідай на мою мітлу і полетіли.

Дід Мороз сміливо сів на мітлу позаду Баби – Яги і вони, як ракета, злетіли до неба.

Під захоплені крики дітей, які зібралися біля новорічної ялинки, вони зробили м’яке приземлення. Дід Мороз з Бабаю – Ягою дістав всі подарунки і вручив дітям! Після чого вони завели веселий хоровод навколо новорічної ялинки.

Баба – Яга потоваришувала з усіма дітками і більше ніколи не робила лихих вчинків.

Тімур Снісаренко, 5 років

Анжела Чайка, вихователь ЗДО №6 «Дзвіночок»

Читайте також: «Час і досі не загоїв рану – цей довічний біль Афганістану»

Немає тегів:

735 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4