Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Маленька перемога в боротьбі за чисте довкілля. Галявину біля Грушівки очищено від сміття

НОВИНИ, Події 15.05.2018

Історія, яка трапилась 5 травня, коли молодий чоловік не знайшов ліпшого місця і викинув сміття з причепа свого автомобіля просто на галявині, неподалік с. Грушівка Первомайського району, завдяки нашому зверненню до міліції щодо вчинення правопорушення отримала своє продовження.

Дільничні офіцери Первомайського відділу поліції оперативно відреагували на наше повідомлення, і змогли швидко визначити особу правопорушника. Ним виявився 24-річний місцевий мешканець. За його словами, після того, як він побачив допис про свій вчинок у Facebook, зміг відсторонено оцінити свої дії. Оскільки знайомі та сусіди характеризують хлопця виключно з позитивної сторони – як хорошого чоловіка, батька та сусіда, то й не дивно, що він ще до прибуття дільничних, поїхав на галявину та прибрав там не лише своє сміття, а й те, яке викинули до нього.

Нагадаємо: Просто вивалив гору сміття… Фотофакт

Після розмови з дільничними молодий чоловік прибрав усю галявину – поліція

Незважаючи на це, відносно чоловіка все ж було складено адміністративний протокол за ознаками ст. 152 КупАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», який має нагадувати йому в майбутньому, що такі дії є протиправними. Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 грн. Рішення по справі прийматиме адміністративна комісія.

Дописувачі нашої сторінки в мережі Facebook у коментарях активно цікавились питанням, як за законом мають вчинити жителі міста, які хочуть самостійно вивезти сміття. З цим запитанням ми звернулися до КП «Комунсервіс». Тому наводимо алгоритм дій нижче.

Послуга із захоронення побутових, ремонтних та великогабаритних відходів надається на підставі укладеного договору на захоронення відходів, придбаного громадянином за передплатою талонів на захоронення та документа, що посвідчує особу громадянина.

Для укладення договору громадянин повинен надати наступну інформацію:

– особисті дані (дані паспорта за умови його безпосереднього пред’явлення);

– вид відходів, що підлягає захороненню (побутові, великогабаритні/ремонтні);

– об’єм відходів, що підлягають захороненню (куб. м).

Після укладення договору громадянин повинен сплатити повну вартість захоронення відходів відповідно до заявленого до захоронення обсягу, виходячи із вартості захоронення за одиницю побутових відходів(1 куб. м) у розмірі 27,79 грн з ПДВ.

На підставі оплати, підприємство видасть громадянину талон встановленого зразка, який є первинним обліковим документом, підтверджуючим право громадянина на завезення і розміщення відходів на полігоні. Прийом відходів та пропуск транспортного засобу на полігон без талонів не дозволяється.

За детальною інформацією радять звертатися за адресою: м. Первомайськ, вул. А. Антонюка 42а, тел.: (05161) 7-53-33, (097) 67-35-423.

Сподіваємось, що ця історія слугуватиме застереженням і нам не доведеться більше звертатись до цієї теми. Бережімо природу, щоб і наші діти змогли насолодитись цією красою!

Тетяна Кострикіна

P. S. На жаль, прибрано лише одну галявину, якщо уважно роззирнутися, сміття там ще – ого-го! Шкода, що тих, хто вивалював сміття раніше, сфотографувати не вдалося.

Читайте також:  Як достукатися до українців, аби вони перестали палити сміття

 

868 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4