Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Ліпили балабушки, кусали калиту і ворожили. Як хореографи святкували Андріїв день

Мистецтво, НОВИНИ 14.12.2018

Хто вміє гарно танцювати, той і гарно відпочиває. Про те, як забавлялися вихованці хореографічного ансамблю “Усмішка” нам розповіла культорганізатор ДЮЦНВ Наталія Капацина.

“У всі часи дівчата  мріяли про кохання, міцну родину, чаклували, закликали собі долю. 13 грудня, до гарної української традиції – Андрiiвських вечорниць, долучилися  у ДЮЦНВ вихованці «Зразкового художнього колективу» хореографiчного ансамблю ” Усмiшка”(кер. Олена Кулiш).

Діти згадували, як ворожили наші прабабусі, коли були молоденькими,  як спілкувались із хлопцями, чому навчались. А ще заспівали народних пісень, танцювали, грали у старовинні ігри. Дівчата і чобітки на долівці викладали: гадали, котра перща заміж вийде (а хлопці ті капчики у декого покрали) , і місточок майстрували, щоб суджений перевів, і гілку вишні заносили, загадували, чи розквітне до Різдва? Найвеселішим було ліплення балабушок під смішки та коментарі хлопців! Та й парубки, а у нас їх аж два , але ж які, – Андрій Капацина, іменинник, та Костя Поздняков, на разі ворожили, хоча і не підозрювали про те , – принесли дрова до хати, а дівчата підрахували – у котрого скільки полінець, той  і оженеться через стільки років. Найочікуваніше дійство – кусання калити. Насміялися, натанцювалися, наспівалися – тай до столу! Варенички з різним начинням, сметанка, млинці, пироги , узвар, солодощі – оце так постарались дівчата, керівники та батьки з пригощенням! Свято Андрія запам’ятають наші танцюристи на усе життя! Щиро вдячнi за домогому Петру Карпуку та батькам : Катеринi Липенчук , Наталii Голубенко, Оленi Рубiнськiй, Анастасii Бондаренко, Ользi Арачковськiй.”

Читайте також: В школі на Первомайщині ожили українські вечорниці в ніч на «Андрія» (фото)

Немає тегів:

944 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4