Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Лікарі без кордонів» надали лікування від гепатиту С понад 1150 пацієнтам у Миколаєві

НОВИНИ, Охорона здоров'я 28.05.2020

Після трьох років тісної співпраці з Миколаївським обласним центром паліативної допомоги та інтегрованих послуг і Миколаївським обласним наркологічним диспансером, протягом яких завдяки поєднанню генеричних препаратів та комплексної моделі підтримки пацієнтів вдалося досягнути показника успішності лікування від гепатиту C у близько 94% випадків, міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» повністю передає свою діяльність під контроль місцевих органів охорони здоров’я.

Протягом останніх трьох років «Лікарі без кордонів» забезпечували підтримку медичним закладам, надаючи тести, медикаменти, лабораторне обладнання й матеріали. Із запровадженням превентивних заходів у зв’язку з COVID-19, які обмежують пересування людей, команди організації доставляли медикаменти поштою і пропонували підтримку по телефону, щоб гарантувати безперервне лікування гепатиту С і забезпечити всіх пацієнтів інформацією щодо того, як запобігти інфікуванню COVID-19.

Загалом, за останні три роки понад 1150 пацієнтів з гепатитом C завершили лікування – серед них коінфіковані ВІЛ, люди, які вживають наркотики ін’єкційно, і медичні працівники. До того ж, оскільки перед початком запровадження карантину десятки тестів показали позитивний результат, «Лікарі без кордонів» пожертвували для Миколаївського обласного центру паліативної допомоги та інтегрованих послуг достатньо медикаментів, щоб додатково забезпечити лікуванням ще 160 пацієнтів

In the laboratory of the Mykolaiv Regional Center of Palliative Care and Integrated Services, with which MSF collaborates to treat patients with hepatitis C. Many of the tests required for the patients are performed here.

«Цей проект допоміг Миколаївському обласному центру паліативної допомоги та інтегрованих послуг покращити свої можливості у боротьбі з гепатитом С, тому в подальшому Центр міг би служити орієнтиром для лікування гепатиту С в області, – дає свою оцінку Лариса Коломієць, виконавчий директор закладу. – Під час діяльності застосовувалася рекомендована ВООЗ комбінація даклатасвіру і софосбувіру – двох препаратів, які при їх спільному використанні ефективні для лікування всіх генотипів гепатиту С», – пояснює вона.  

«Лікарі без кордонів» також співпрацювали з Центром громадського здоров’я з метою покращення відповіді на захворювання на національному рівні, лікування якого зараз передбачає застосування непатентованих лікарських засобів, що є важливим кроком для забезпечення доступності лікування в Україні за прийнятною ціною. Разом з Центром громадського здоров’я організація також видала буклет «Вірусні гепатити В і С як загроза громадському здоров’ю», який служить важливим керівництвом для інших областей.

«Незважаючи на те, що нам би хотілося надалі працювати над запровадженням спрощеної моделі діагностики та лікування, ми впевнені, що наші колеги з Міністерства охорони здоров’я зроблять усе можливе, щоб успішність проекту на цьому не завершилась», – зазначає Грігор Сімонян, голова місії «Лікарів без кордонів» в Україні.

Люди, які живуть з гепатитом С, стикаються із соціальною стигмою та дискримінацією, що перешкоджає їм на шляху до отримання доступу до інформації, тестування і лікування. Це значно ускладнює контроль над поширенням хвороби.

Коли пацієнт завершує 12-тижневий курс лікування, необхідно чекати ще 12 тижнів, щоб остаточно підтвердити результат. Щоб допомогти пацієнтам впоратися на емоційному рівні, «Лікарі без кордонів» надавали безкоштовну конфіденційну психосоціальну підтримку протягом всього курсу лікування. Спеціально навчені наставники також провели понад 7200 консультаційних і навчальних занять зі здорового способу життя, щоб заохотити людей, які живуть з гепатитом С, звернутися по медичну допомогу, популяризувати здоровий спосіб життя і допомогти попередити повторне інфікування.

Інфікування вірусом гепатиту С є основною причиною хронічних захворювань печінки. За оцінками, приблизно 3,6% населення в Україні живуть з гепатитом С, який може призвести до печінкової недостатності та раку печінки, якщо його не лікувати. У 2016 році «Лікарі без кордонів» провели оцінку стану здоров’я в країні і визначили, що Миколаївська область має одні з найвищих показників захворюваності на гепатит С, а також ВІЛ і коінфекцію ВІЛ/ВГС. На той час лікування від гепатиту С в Миколаївській області майже не було.

«Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF) — це міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що здійснює свою діяльність у понад 70 країнах світу. Заснована в 1971 році. У 1999 році MSF була нагороджена Нобелівською премією миру за визнання зусиль свої працівників при наданні медичної допомоги в гострих кризових ситуаціях, а також за підвищення міжнародної обізнаності стосовно потенційних гуманітарних криз. MSF розпочала свою роботу в Україні у 1999 році, і сьогодні діяльність організації зосереджена на боротьбі з інфекційними захворюваннями, такими як мультирезистентний туберкульоз та COVID-19. MSF надає всю медичну допомогу безкоштовно. Це можливо завдяки 6,3 млн індивідуальних донорів та приватних організацій по всьому світу.

Читайте також: На Первомайщині поліцейські, рятувальники та військові шукають безвісти зниклого чоловіка

Немає тегів:

1573 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4