Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Легальна зайнятість: правовий статус, соціальні гарантії

Держава, НОВИНИ 24.07.2020

В умовах непередбачуваності сучасного ринку праці та достатньо складної економічної ситуації в нашій країні, як свідчать багато різноманітних соціологічних опитувань та досліджень, зростає кількість людей, що мають наміри виїхати за кордон в пошуках кращої долі. Шукаючи роботу, ми іноді потрапляємо в ситуації, які можна охарактеризувати як різновиди та форми сучасного рабства – коли, наприклад, за виконану роботу не виплачують заробітну плату, або примушують до праці, або людина потрапляє в умови, коли праця стає непосильною внаслідок незабезпечення роботодавцями належних умов праці та проживання, не говорячи про відкриту експлуатацію найманих працівників, в тому числі, для заняття проституцією або жебрацтва.

Вище перераховані всі ті фактори, про які ми часто не замислюємось, думаємо, що з нами подібне ніколи не станеться, або це може трапитись тільки з кимось іншим.

До категорій злочинів проти волі, честі та гідності людини відноситься такий різновид злочинів, як торгівля людьми. Статті Кримінального Кодексу України №№ 149, 150 та 150-1, в яких йдеться про відповідальність осіб, що займаються такими злочинами, в тому числі, відповідальність за експлуатацію дітей, що не досягли віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, передбачають досить жорстке покарання, але, на жаль, у зв’язку з недостатньою поінформованістю громадяни України останнім часом досить часто зустрічаються з такими випадками.

30 липня в усьому світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2013 році.

Державна служба зайнятості, як структура, що займається проблемами зайнятості та трудової міграції в нашій країні, у тісній співпраці з громадськими організаціями та соціальними партнерами постійно проводить широку роз’яснювальну компанію щодо інформування осіб, що шукають роботу, про форми та можливі наслідки таких злочинів, а найголовніше: пояснює людям, що саме потрібно робити, щоб убезпечити себе від сучасних торгівців людьми.

Одним із завдань служби зайнятості у цьому напрямку є юридично-правове консультування та супровід громадян, які звертаються за допомогою до центрів зайнятості. Особливу увагу при наданні соціальних послуг з метою сприяння в працевлаштуванні безробітних осіб спеціалісти Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості приділяють питанням юридичного оформлення офіційного працевлаштування. Всі переваги та правові аспекти з цього приводу висвітлюються в інформаційних куточках, на семінарах для клієнтів, у тому числі, через інструменти онлайн зв’язку, а це, в свою чергу, допомагає шукачам роботи завчасно зорієнтуватись та відреагувати на всі зміни законодавчої бази в сфері зайнятості, бути обізнаними в питаннях правильного оформлення трудових відносини з роботодавцями різних форм власності.

Не даремно кажуть: «Поінформований – означає захищений!», тож знання юридичних тонкощів та особливостей законодавства щодо працевлаштування, як правило, значно допомагає людям уберегти себе від складнощів та шахраїв при пошуку офіційної та гарно оплачуваної роботи. Сподіваємось, що зусилля спеціалістів Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості не будуть даремними та допоможуть шукачам роботи зрозуміти свої реальні потреби щодо працевлаштування та швидше знайти достойну роботу.

У разі виникнення проблем ви можете звернутися до Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Міністерства внутрішніх справ України за номером: (044) 2547430.

Читайте також: Правоохоронці закликають громадян дотримуватись Правил дорожнього руху всіма його учасниками

Немає тегів:

26693 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4