Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Кримінальна відповідальність, звільнення з роботи та багато іншого за несплату аліментів

Довкілля, НОВИНИ, Події 11.07.2018

Розлучення – це важка подія для родини і в першу чергу для дитини. Як би не склалися стосунки батьків і їх нове життя, дитина завжди є спільною відповідальністю і мами, і тата. Я б, звичайно, хотів, щоб любов і турбота про дитину не змінювалися після розриву батьків. Але на це впливати важко.

Тим не менш, є речі, які ми можемо змінити своїми силами. Йдеться про гроші на виховання, а саме про аліменти,- Володимир Гройсман.

Днями Рада ухвалила ще один пакет законопроектів #ЧужихДітейНеБуває, які гарантують ще більше прав для дитини. Серед них – посилення відповідальності для одного з батьків, який не хоче платити аліменти. Розкажу детально:

Підвищення мінімальної суми аліментів 
Мінімальна сума аліментів для людини з достатнім заробітком збільшилася до 100 % прожиткового мінімуму (зараз це 1559/1944грн в залежності від віку дитини).

Відсотки за несплату
Якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх розмір збільшується на 20%. Якщо заборгованість триває понад 2 роки – на 30%, понад 3 роки – на 50%.

 Кримінальна відповідальність
Якщо боржник злісно ухиляється від суспільно-корисних робіт через несплату аліментів, він може сісти за грати на строк до 2 років.

Довідка для керівників
Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подавати довідку про те, що вони не мають боргів зі сплати аліментів більше 6 місяців.

 Звільнення з роботи
Чиновники, які мають заборгованість із сплати аліментів більше 12 місяців, будуть звільнені з посади

Виїзд дитини за кордон
Той із батьків, з ким залишилась дитина, може без дозволу іншого вивезти її за кордон на навчання, лікування та відпочинок тощо на термін до місяця за умови надання побачень з дитиною іншому з батьків;

Якщо батько, з яким не живе дитина, не сплачує аліменти більше 4 місяців (3 місяців – якщо дитина хворіє), його дозвіл на виїзд дитини не потрібен навіть для подорожі терміном більше місяця.

Батькові, з яким дитина не живе, для поїздки з нею за кордон потрібно нотаріально завірена згода другого з батьків або рішення суду про дозвіл на виїзд дитини без згоди.

Читайте також: Украина без централизованного водоснабжения уже не кажется фантастикой. Точка зрения

   

1091 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4