Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Команда “Ukraїner” показала красу первомайських порогів на Бузі (відео)

Довкілля, НОВИНИ, Суспільство 09.10.2018

Після того, як із медіа-простору України зник National Geographic, на його заміну не з’явилося проекту для шанувальників інтелектуальних медіа та несподіваних географічних відкриттів.

Останні кілька десятків років українці активно емігрували або переїжджали до великих міст — поступово залишали свої землі, так нічого про них і не дізнавшись. Історії невеличких поселень не ставали медійними, а залишалися у родинних архівах і поступово затиралися у пам’яті.

Внутрішній туризм в Україні розвинений слабо, розгалуженість транспортної системи теж недосконала. Доволі багато українців взагалі ніколи не покидали межі своєї області. Ті ж із нас, хто багато подорожує Україною, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну в цілому.

Для того, аби це змінити був започаткований Ukraїner — новий медіа-проект, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати, ким ми є.

Перша тривала експедиція почалася у липні 2016-го року і триватиме до кінця 2018-го, охопить усі 16 історичних земель України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії, повідомляють на офіційному сайті проекту

8 жовтня було опубліковане чергове відео, тема якого це краєвиди та визначні місця Причорномор’я – південних воріт в Україну. Найбільші порти, гирла трьох могутніх річок, міста Одеса та Миколаїв, стародавні поселення греків, землі зеленої енергетики. На відео також можна побачити і Первомайський район, а саме село Мигія з його неймовірними порогами, що користуються популярністю серед рафтингістів.

Як зазначили в Ukraїner, подорож Причорномор’ям тривала три тижні. І на жаль, до цього відео потрапило не все, що побачила команда . Тож усім хто зацікавився потрібно чекати на продовження у інших форматах на офіційному каналі проекту, або ж на сайті.

 

   

1129 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4