Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Кілька фактів про Олександра Абраменка

ПУБЛІКАЦІЇ, Спорт 19.02.2018

Про футбол, водний трамплін, травму, ризик та ставку на Пхьончхан-2018.

Олександр Абраменко, пише Укрінформ. Народився 4 травня 1988 року, в Первомайському Харківської області. Закінчив миколаївський Національний університет суднобудування. Це четверта Олімпіада для Олександра. Дебютував на Олімпіаді в 2006 році в італійському Турині. Там він у підсумку став 27-м. Потім була Олімпіада-2010 у Ванкувері і 24-е підсумкове місце. В Сочі-2014 – шосте місце. Неодноразовий призер етапів Кубка світу. Абраменко – перший в Україні переможець Кубка світу в лижній акробатиці. У 2016 році він виграв Кришталевий глобус Кубка світу в лижній акробатиці.

Батько хотів віддати на футбол, але він обрав фрістайл

У фрістайл Абраменко потрапив випадково. Як зізнався сам Сашко: «Мій батько сподівався, що я буду грати в футбол. Проте, я відчував, що екстремальні види спорту мені ближче, і мені дуже пощастило, що в моєму місті були належні умови для того, щоб займатися цим видом спорту».

Нагадаємо, що у Миколаєві був єдиний в Україні водний трамплін для тренувань.  «У нас був зал, гімнастична доріжка, батути, кільця, бруси… Загалом, рай для дитини! Тому мені це дуже подобалося. А потім вже дізнався, що це зимовий вид спорту і взагалі пов’язаний з лижами – стало ще цікавіше. Так все і закрутилося», – пригадав Абраменко.

Сьогодні водний трамплін в Миколаєві зруйнований. Тепер цю частину підготовки Абраменко відпрацьовує в Мінську.

Відновився після важкої травми

Минулий сезон Абраменко змушений був пропустити – отримав важку травму коліна. «Цілий рік зовсім не тренувався, оскільки отримав важку травму. Якось виконував стрибок з приземленням на воду і після невдалого приземлення порвав хрестоподібні зв’язки, меніск і бічну зв’язку. На щастя, мені вдалося побороти травму», – розповів Абраменко.

Читайте також: Батько Абраменка розраховував на “срібло”, а мама – вірила в “золото”

Стабільність, майстерність, ризик

Олімпійську ліцензію Олександр Абраменко здобув лише за місяць до Ігор. На етапі Кубка світу в американському Лейк-Плесіді він посів друге місце (перше за два роки), що і дозволило йому кваліфікуватися в Пхьончхан.

Щодо самих виступів на Олімпіаді-2018, то крім стабільності (не помилився під час жодного з п’яти стрибків) та майстерності, Абраменко продемонстрував ще й вміння ризикувати. «По секрету скажу, що після травми, цей фінальний стрибок я не встиг вивчити. У мене не було достатньо часу для цього. Це був величезний ризик, і він виправдався. Без сумніву, цей стрибок був кращим за всю зиму», – зізнався українець.

Поставив все на успіх в Пхьончхані

«Усе буде залежати від виступу на цій Олімпіаді. Якщо виступлю добре, можна залишитися і ще пострибати, а якщо ні – за це мені ніхто нормально платити не буде, і доведеться йти працювати», – говорив Абраменко перед Олімпіадою. Що ж, тепер у нього буде можливість гідно підготуватись до наступних Ігор-2022 в Пекіні. Там йому буде 33…

Святослав Василик, Київ

Читайте також: Пхьончхан-2018: Український фрістайліст Абраменко виграв “золото” в лижній акробатиці

 

1227 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4